Kategoriler

Diyarbakır'da Belediyeden Bin Çocuklu Doğal Ritim Orkestrası

Diyarbakır'da Aram Tigran Kent Konservatuvarı'nda eğitim gören yaşları 3 ile 14 arasındaki bin çocuk, 24 Mayıs'ta Şilbe Spor Tesisleri'nde yapacakları gösteriye hazırlanıyor.

 Diyarbakır'da Aram Tigran Kent Konservatuvarı'nda eğitim gören yaşları 3 ile 14 arasındaki bin çocuk, 24 Mayıs'ta Şilbe Spor Tesisleri'nde yapacakları gösteriye hazırlanıyor. Çocuklar gösteride enstrüman olarak pet şişe, eski monitör, çay kaşığı, bidon, eski kutular, klavye, cam şişe, el arabası, cezve, tencere, boya ve yoğurt kovaları kullanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'na bağlıAram Tigran Kent Konservatuvarı'ndra eğitim gören yaşları 3 ile 14 arasında değişen bin çocuklu ritim orkestrası, verecekleri konserin hazırlığını yapıyor. Konservatuvarın eğitmenlerinden Şerko Kanivar, çocuklar ile gruplar halinde çalıştıklarını ve 21-22-23 Mayıs'ta bu grupları birleştirerek, genel prova yapacaklarını belirterek, "Herhangi bir aksaklık çıkmaz ise 24 Mayıs tarihinde Şilbe Spor Tesisleri'nde bin kişilik doğal ritim orkestrasıyla sahneye çıkacaklar. Çocuklar enerjik bir performansla gülerek, eğlenerek, dans ederek, ritim tutarak, ter dökerek çalışıyorlar"dedi.

Kanivar, çocukların enstrüman olarak pet şişe, eski monitör, çay kaşığı, bidon, eski kutular, klavye, cam şişe, el arabası, cezve, tencere, boya ve yoğurt kovaları gibi malzemeleri kullandıklarını da belirtirek, "Derslerde devam zorunluluğu yok. Çocukları rahat bırakıyoruz. Çocuk çalışmaya geliyor ama üç gün sonra sıkılabiliyor. Kimi çocuklar çalışmalara katıldığı halde bir süre sonra fındık toplamaya gittiği için katılamayabiliyor. Çocuk bir derste bile kendini ifade etmişse onu orkestraya dahil edebiliyoruz. Hatta bazı gruplar yaşları çok küçük olduğu için yarım saat çalışıp gidebiliyor. Ailelerin talebiyle üç yaşındakileri de aldık. İletişimimiz daha da iyi olmalı. O pozitif enerjiyi almaları gerekiyor. Gözlerinin içindeki sevinci almak ve bunu fark etmek lazım"diye konuştu. - Diyarbakır

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
Babadan Oğula Geçen Spor Sevgisi
SPOR
Ankara'dan ELİ Boş Döndü
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
DİYARBEKİRSPOR İÇİN LİG BİTTİ
SPOR
AMEDSPOR ŞAMPİYON GİBİ
SPOR
Kader Haftaları Başlıyor