Kategoriler

Memur-Sen: Diyarbakır'daki Buluşmaya On Binlerce Kişi Katıldı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapılan Emek Dayanışma Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması'na katılımın az olduğu yönündeki haber ve iddiaları yalanladı

 Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapılan Emek Dayanışma Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması'na katılımın az olduğu yönündeki haber ve iddiaları yalanladı. Memur-Sen'den yapılan açıklamada, buluşmaya on binlerce kişinin katıldığı ifade edildi.
Yazılı açıklama yapan Memur-Sen, Emek Dayanışma Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması'na Diyarbakır dışından yüzlerce otobüsle katılım sağlandığını, Memur-Sen üyeleri ve gönüllerinin katılımıyla on binlerce kişinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nı doldurduğunu vurguladı.

"Memur-Sen, bayraklarını alıp sallayacak sendika üyesi bile bulamadı." şeklindeki ifadeye tepki gösterilen açıklamada, şöyle denildi: "Kayıt altında olan görüntüler incelendiğinde alanı dolduran Memur-Sen üyelerine, program sunucusunun sıklıkla taşınan bayrakların sahnenin görünmesine engel olduğu için 'indirilmesi' yönünde anonslar yaptığı görülecektir." 

"Alanda ilk başlarda 500 kadar kişinin olması nedeniyle Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmasına biraz gecikmeli başladı." şeklindeki ifadelerin bir saptırma olduğu dile getirildi, etkinlik akışının 1 dakika bile sapmaya uğramadığı vurgulandı. Memur-Sen'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Buna programı takip eden tüm medya kuruluşları da şahittir. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun program akışındaki konuşma saati 12.30 olarak bildirilmiş ve Gündoğdu belirtilen saatte kürsüdeki yerini almış, alana seslenmiştir. Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen'in, ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununun çözümüne ve Dünya'da ILO standartlarına uygun bir çalışma düzeninin kurulması için mücadelesine gölge dönüştürmeye yönelik bir art niyet sezilmektedir."
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
Babadan Oğula Geçen Spor Sevgisi
SPOR
Ankara'dan ELİ Boş Döndü
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
DİYARBEKİRSPOR İÇİN LİG BİTTİ
SPOR
AMEDSPOR ŞAMPİYON GİBİ
SPOR
Kader Haftaları Başlıyor