Kategoriler

Özgür-Der: Ağır Hasta Mahkumlar Bırakılmalıdır

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, "Cezaevlerinde günden güne eriyen hasta mahpuslar derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

 Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, cezaevlerinde ağır hasta olmasına rağmen tahliye edilmeyen mahpuslarla ilgili basın açıklaması yaptı.
Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, cezaevlerindeki birçok hak ihlaline işaret edilerek, özellikle ağır hasta tutukluların serbest bırakılmamalarının kabul edilemeyeceği kaydedildi.

163'ü ağır olmak üzere cezaevlerinde 554 hasta mahkumun bulunduğunun bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, ölüm cezasının yasak olduğu bir ülkede mahkûmların elverişli koşullarda tedavi edilmemeleri ve durumları ciddi olanların da serbest bırakılmamalarının, ölüm cezasından farksız olduğu belirtildi.

Atılması gereken adımların da sıralandığı açıklamada, "sağlam olarak emanet alınan mahpusların, tabutların içinde değil sağlıklı olarak yakınlarına kavuşturulmaları, devletin temel görevi, mahpusların ise en temel insani haklarıdır. Tüm hasta mahpusların infaz ve tedavi koşulları iyileştirilerek, bağımsız hekimlerce muayenesinin önü açılmalıdır. Ölümün eşiğindeki ağır hasta mahpuslar, cezaevlerinde bulunma gerekçeleri ne olursa olsun; hiçbir tartışmaya yer vermeden derhal serbest bırakılmalıdır." ifadeleri kullanıldı. 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
Babadan Oğula Geçen Spor Sevgisi
SPOR
Ankara'dan ELİ Boş Döndü
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
DİYARBEKİRSPOR İÇİN LİG BİTTİ
SPOR
AMEDSPOR ŞAMPİYON GİBİ
SPOR
Kader Haftaları Başlıyor