Kategoriler

Diyarbakır İl Özel İdaresi Kasasındaki 41 Milyon TL Mahkemelik Oldu

Yasa uyarınca kapatılan ve Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen İl Özel İdaresi'nin kasasında bulunan 41 milyon TL dava konusu oldu.

 Yasa uyarınca kapatılan ve Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen İl Özel İdaresi'nin kasasında bulunan 41 milyon TL dava konusu oldu. Valilik, bu paranın 30 milyon TL'sini Mobese ve 112 acil istasyon merkezi için kullanmak istedi. Büyükşehir Belediyesi ise dava açtı. Dava sonuçlanıncaya kadar paranın kullanılmaması kararlaştırıldı.

Büyükşehir statüsündeki illerde İl Özel İdareleri'nin kapatılarak varlıklarının Büyükşehir belediyelerine devredilmesini öngören yasanın yürürlüğe girmesi ardından Diyarbakır Valiliği'nin Başkanlığında kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu araç, gereç, bina, personel dahil tüm varlıkların devrini ele aldı. Komisyon Diyarbakır İl Özel İdaresi kasasında bulunan 41 milyon TL'nin 30 milyon TL'lik bölümünü Mobese sistemi ve 112 Acil İstasyon Merkezi için kullanmak istedi. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu DİSKİ buna karşı çıkarak Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme bunun üzerine dava sonuçlanıncaya kadar İl Özel İdaresi kasasındaki paranın kullanılmamasını kararlaştırdı.

Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, Mobese ve 112 Acil istasyon merkezi için merkezi bütçeden para ayrılması gerektiğini belirterek, "Özel İdare'nin hiç bir taşınmazı Belediyelere devredilmedi. Borçları ile birlikte işçi ve memurları bize devir edildi. 41 milyonun Belediyelere devredilmesi için dava açtık" dedi. Anlı, şöyle konuştu:

"Devir sırasında Özel idarelerin birçok taşınmazı, araç ve gereçleri başka kurumlara ve Hazine'ye devir edildi. Bütün borçlar ve işçi ile memurlar belediyelere aktarılırken kasadaki para belediyelere verilmek istenmiyor. Bunun için dava açtık. Bugüne kadar Özel İdare'den gelen işçi ve memurlara yaklaşık 10 milyon ödeme yaptık."

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, Hükümetin bölgeye yaptığı yatırımları anlatırken, bölgenin genelinde yapılan kalekol, karakol ve güvenlik yollarının bile 'Yatırım kalemi' gösterildiğini ileri sürdü. Anlı, şöyle devam etti:

"Hükümet yetkilileri sık sık çıkıp bölgeye yapılan harcamaların oranını açıklıyor. Bu rakamlar, gerçekten de Ankara'nın bölgeye çok büyük paralar aktardığını gösteriyor. Fakat, bu paraların nerelere harcandığı çok tartışmıyor. Bölgeye kamu harcamaları için aktarılan paralar karakolların inşasına, polis-asker maaşlarına gidiyor. Kalekol ve karakol nasıl yatırım oluyor anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu 30 yıldır böyle devam ediyor. Diyarbakır kent merkezinde yapacağımız 200 milyon TL'lik hafif raylı ulaşım sistemi projesi için İller Bankası'ndan aylar önce yaptığımız kredi başvurusuna yanıt bekliyoruz. Olumlu veya olumsuz bir yanıt vermiyorlar. Öncelikle İller Bankası'ndan kredi hakkımızı kullanmak istiyoruz. Eğer buradan sonuç alamazsak Avrupa'dan projeyi hayata geçirmek için kredi için girişimlerde bulanabiliriz."
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
Babadan Oğula Geçen Spor Sevgisi
SPOR
Ankara'dan ELİ Boş Döndü
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
DİYARBEKİRSPOR İÇİN LİG BİTTİ
SPOR
AMEDSPOR ŞAMPİYON GİBİ
SPOR
Kader Haftaları Başlıyor