Kadri Yıldırım Milletvekilliği Adaylığını Açıkladı

MAÜ Rektör Yardımcılığı görevden istifa eden Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Kadri Yıldırım Milletvekilliği Adaylığını Açıkladı
 Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör Yardımcılığı görevden istifa eden Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Yıldırım, HDP adayı olarak Haziran ayında yapılan seçimlerde Meclis'e girmek kısmet olursa hem genelde Mardin Artuklu Üniversitesi'ni, hem de özelde Kürdoloji birimini yalnız bırakmayarak onlar için mecliste mücadele edeceğini söyledi. Prof. Dr. Yıldırım, "Şayet şu veya bu nedenle Meclis'e girmek kısmet olmazsa üniversitedeki görevime döneceğim ve hiç kimsenin dilinden, dininden, inancından ve cinsiyetinden mağdur olmayacağı katılımcı demokratik bir üniversite anlayışının hakim olması için ekip olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Meclis'te olsun üniversitede olsun, barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması için elimden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğim" dedi.

Prof. Dr. Yıldırım, istifa dilekçesini rektörlük makamına verdiğini, hangi ilden aday olacağı konusunda ise partinin seçim komisyonunun vereceği karara uyacağını ama gönlündenMardin veya Diyarbakır'ın geçtiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER