İngiliz Basını: Tüm Şifrelerinizi Değiştirin

İngiliz basını, Google, Yahoo, Amazon, Facebook kullanıcıları, "Tüm kullanıcı kodu şifrelerinizi değiştirin" diye uyardı.

İngiliz Basını: Tüm Şifrelerinizi Değiştirin
 İngiliz basını, Google, Yahoo, Amazon, Facebook  kullanıcılarını, "Tüm kullanıcı kodu şifrelerinizi (parola) değiştirin" diye uyarırken, BBC televizyonu "Teknoloji firmaları şifrelerin acilen değiştirilmesini önerdi" başlıklı haberinde OpenSSL kullananan servis vericilerin web sitelerine girilerek bilgilere ulaşılabildiğini bildirdi.
"ŞİFRELER DEĞİŞTİRİLMEDEN İNTERNET SERVİSİ VERENLERE DANIŞILMALI"

Google'un bazı kuruluşları uyardığı ve kullandıkları OpenSSL'lerini güncelleştirmelerini istediği belirtildi. Şifreler değiştirilmeden internet servisi verenlere danışılması tavsiye edildi. Yahoo, şifrelerini değiştirmeleri için e-mail, dosyalama, bankacılık işlemleri yapan yüksek güvenlik kurumlarına uyarı gönderdi.

"BİLGİSAYAR KULLANICILARININ İNETRNET GÜVENLİĞİ SARSILDI"

Daily Mirror bugünkü 1'inci sayfadan verdiği 'Tüm şifrelerinizi değiştirin' manşetli haberinde bilgisayar kullanıcılarının internet güvenliğinin sarsıldığını yazdı ve Heartbleed virüsünün, Google, Yahoo, Amazon, Facebook gibi online devlerinin sitelerinde özel bilgileri hack saldırılarına açık hale getirdiğini yazdı.

"HERKES BU ŞEKİLDE HACKLENEBİLİR VE DİNLENEBİLİR"

Web uzmanı Tony McDowell, "Herkes bu şekilde hacklenebilir ve dinlenebilir" dedi. Bu internet güvenlik sorununun iki yıldır olduğu ve Heartbleed virüsü yüzünden internet sitelerinin yüzde 66'sının hacklendiği ileri sürüldü. Saldırganlar geride iz bırakmadıkları için ne kadar bilginin bugüne kadar çalındığı öğrenilemedi. Kanada gibi birçok yerde bazı online faaliyetlerin durdurulduğu anlaşıldı. Daily Mirror, yarım milyon e- firmasının riskte olduğunu ileri sürdü.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER