Youtube erişime açıldı

Video paylaşım sitesi Youtube'a yönelik erişim engeli kaldırıldı.

Youtube erişime açıldı
 Türkiye'de 13 gündür erişime kapalı olan sosyal video paylaşım ağı Youtube, bugün akşam saatlerinde yeniden erişime açıldı.

Gölbaşı Sulh Ceza ve Asliye Ceza Mahkemesi kararlarıyla Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli Suriye toplantısı kayıtlarının yayınlandığı Youtube'a erişimi engelleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), yine aynı mahkemelerin verdiği kararlar uyarınca yasağı sonlandırdı. Youtube, 27 Mart'tan bu yana erişime kapalıydı.

İTİRAZLAR SONUÇ VERDİ

YouTube, Türkiye'deki avukatı Gönenç Gürkaynak aracılığıyla geçen hafta cuma günü Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi kararına bugün de Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi kararına itiraz etti.

YALNIZCA 15 VİDEO YASAKLI

Gelen bilgilere göre mahkeme, daha önce verilen yasağın devamına ilişkin kararı yok hükmünde sayarak, yeni bir karar verdi; 'YouTube'da Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli Suriye görüşmesine ilişkin kayıtların yayınlandığı bağlantılara erişimin engellenmesine, bu olmadığı takdirde siteye erişimin tamamen engellenmesine' ilişkin kararın uygulanmasına son verilmesine ve yalnızca 15 YouTube bağlantısının (video) erişime engellenmesine hükmetti.

Mahkemenin kararının ardından, internet servis sağlayıcıları yeni düzenlemeyi uygulamaya başladı. Dünyanın en büyük video paylaşım portalı, kademeli olarak yeniden Türkiye'deki tüm internet kullanıcılarının erişimine açılıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER