Bölge Takımları İçin Tehlike Çanları Çalıyor…

Bölge Takımları İçin Tehlike Çanları Çalıyor…

Bölgede Profesyonel takımlarımız maalesef her yıl daha da kötüye gidiyor…

Sezon öncesi büyük beklentiler ve umutlarla yapılan transferler oluşturulan kadrolar harcanan emek, paraların ve boşa çıkan beklentiler.

Transferlerde yapılan hatalar, Yönetim zafiyeti, Kentlerde yeteri kadar desteğin oluşmaması, Kurumsallaşamayan, kalıcı gelir kaynakları olmayan hep dıştan destek bekleyen kulüp yapıları ve Bilgisi olmayıp Yönetimlerde söz sahibi olanların yüzünden her yıl geriye giden takımlarımız.

Bu sorunlar devam ettiği sürece başarı beklemek hayalden öteye gitmeyecek ve her yıl daha da kötüye gideceği aşikar.

Amedsporda bu sezon yaşananlarda maalesef yukarda yazılanlarla ilişkili…

Sezon öncesi yapılan transferlerde çok büyük hatalar yapıldığı ortada, alınan sonuçlara, oynanan futbola bakıldığı zaman her şey göz önünde.

Tarsus maçında yenilen goller, oynana futbol bu takımın devre arasına kadar acı çekeceğini ve bu tür sonuçlar alacağının göstergesi.

Üzerine birde yaşanan sakatlıklar zaten yetersiz olan kadroda Teknik heyeti çaresiz bırakıyor. Geçen yıl Amedsporda başarılı bir sezon geçiren Budakın ve ekibi bu takımla sıkıntılar yaşıyor nedenine gelince her hafta sakatlıklardan dolayı bir türlü birbiriyle oynayan ideal bir kadro kuramıyor.

Bu kötü gidiş devre arasına kadar böyle devam edecek ve dayanabilirlerse devre arasında takıma en az 5-6 direk oynayacak transfer gerekli. Takımdan gönderilesi gereken oyuncular, transferler için bütçe ve iyi oyuncu bulma zorluğu Amedsporun önündeki en büyük engeller birde ikinci yarının ne kadar zor olacağını düşünürsek Amedsporun işi çok zor.

Diyarbekirspor 4 haftadır Galibiyete Hasret

Diyarbekirspor sezon başında da dediğimiz gibi iyi oyunculardan kurulu ancak tempo ve orta sahası koşmayan pres yapmayan ilerde de gol pozisyonlarını değerlendiremeyen bir takım. Soma takımı orta sahada oynadığı pas ve koşup pres yapan oyunu ile maçı kazandı. Genç ve koşan bir ekip olan rakip takım Diyarbekirsporun orta alanda bıraktığı geniş alanı iyi değerlendirerek maçı elimizden aldı gitti.

Dinçel gittiğinden beri 2 beraberlik ve 1 iç saha yenilgisi alan Diyarbekirspor liderle arasında 9 puanlık fark oluştu. Yani Diyarbekirsporun Şampiyonluk için kredisi bitti. Yani bundan sonra devre arasına kadar kalan 5 maçın 3’ü deplasman 2’si içerde en az 10 puan almak zorunda ki şampiyonluk yarışından kopmasın.

İnşallah yeni hoca Cüneyt Tiryaki ile elde edilecek üst üste galibiyetler ve yeni hava ile Diyarbekirspor yine şampiyonluğun en büyük adayıdır.

Ancak tekrar etmekte fayda var Profesyonel bir bakış açısı, oyuncuların her birini ayrı ayrı maça hazırlama, rakibin özelliklerini iyi analiz ve takım olmak önemlidir umarım yeni hoca bunları başarabilir.

YORUM EKLE