Barzani: Hayatta Olduğum Sürece PKK ile..

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin PKK ile savaşa karşı çıkarak 'Ben olduğum sürece kardeş kavgasına müsaade etmeyeceğim' sözünü verdiği ortaya çıktı.

Barzani: Hayatta Olduğum Sürece PKK ile..
 Peşmerge Güçleri Dicle, Batı ve Doğu Cephesi Sorumlusu Zaim Ali, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile savaşı asla düşünmeyeceklerini ifade ederek, "Başkan Barzani'nin, hayatta olduğu sürece kardeş kavgasına müsaade etmeyeceği..." sözünü verdiğini söyledi.

"KESİN KARAR VERİLDİĞİNDE OPERASYON BAŞLAYACAK"

Rûdaw'a konuşan Zaim Ali, hiçbir gücün Şengal'ı kurtarmak için peşmergelere engel olamayacağını belirtti. Aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi olan eski Peşmerge Bakanı Zaim Ali, "Gecikme, Şengal operasyon odasından kaynaklandı. Kesin karar verildiğinde operasyon başlayacak." dedi.

"PKK 200 KİŞİLİK BİR BİRLİKLE..."

"PKK'nin operasyonun yapılmasına engel olduğu" söylentilerine ilişkin de Zaim Ali şunları söyledi: "PKK, peşmergenin planlarını bozmayı düşünmemeli. Çünkü bütün dünya Şengal'in Kürdistan Böglesi'nin toprağı olduğunu biliyor. Burası onların mekanı değil. PKK 200 kişilik bir birlikle şimdi Şengal bölgesinde bulunan 10 bin peşmergeden oluşan bir güce nasıl karşı çıkar."

"PKK İLE SAVAŞMAYI AKLIMIZDAN GEÇİRMİYORUZ"

Halka kardeş kavgası çıkmayacağı konusunda teminat veren Zaim Ali, " Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani söz verdi. Hayatta olduğu sürece kardeş kavgasının olmasına müsaade etmeyeceğini söyledi. Bu yüzden biz asla PKK ile savaşmayı aklımızdan geçirmiyoruz." dedi.

Peşmerge Komutanı Zaim Ali, Şengal ve Telafer başta olmak üzere hâlâ işgal altında bulunan bölgelere ilişkin olarak, "IŞİD'in bölgeye güç takviyesi yaptığı konusunda elimizde bilgiler var. Çok sayıda bombalı aracın yanısıra intihar eylemcileri bekletiyor." ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER