Bombalı saldırı! Şehit ve yaralı askerlere var!

Askeri personeli taşıyan sivil aracın geçişi sırasında el yapımı bomba patladı. 1 asker şehit oldu

Bombalı saldırı! Şehit ve yaralı askerlere var!
 Mardin'de, askeri servis otobüsünün geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yoldaki çöp kovasına yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, aralarında asker ve sivillerin bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Meydanbaşı Mahallesi Kamor mevkisinde, askeri servis otobüsünün geçişi sırasında teröristlerce çöp kovasına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, aralarında asker ve sivillerin bulunduğu 7 kişi de yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI!

Genelkurmay Başkanlığı, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı: 

"02 Aralık 2015 tarihinde saat 17.20'de Mardin-Artuklu'da personeli taşıyan servis aracına Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından daha önce yola döşenen El Yapımı Patlayıcı ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman beş silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyor."

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER