Hollanda: Kürtlere silah ve mühimmat göndereceğiz

Hollanda hükümeti, IŞİD’e karşı savaşan Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Kürt güçlerine destek amacıyla silah ve cephane göndermeye hazırlanıyor.

Hollanda: Kürtlere silah ve mühimmat göndereceğiz
 Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, IŞİD’e karşı savaşan Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Kürt güçlerine silah gönderilmesine ilişkin planını, parlamentoda açıkladı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, Bakan Koenders, Kürtlerin geçtiğimiz günlerde Şengal’i geri aldıklarını anımsatarak, IŞİD’le mücadele için daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Koenders’ın verdiği bilgiye göre, Hollanda bu konuda Almanya ile birlikte çalışacak. Daha önce Kürtlere silah gönderen Almanya’dan, silah ve cephane yardımına ilişkin bilgi istenecek.

Bakan Koenders, silah ve cephane yardımı için ne kadar bütçe ayrıldığını ise açıklamadı.

Hollanda Parlamentosu daha önce Kürtlere silah yardımını reddetmiş, mayın dedektörü, kask, koruyucu yelek gibi askeri malzeme göndermişti.

Irak’ta IŞİD’e yönelik operasyonlarda da yer alan Hollanda, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan gruplara da 10 milyon euro yardımda bulunacak, ancak yardımın hangi gruplara gönderileceği açıklanmadı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER