KURAKLIK VE SU İSRAFINA KARŞI SULAMA KANALLARI

Kuraklık riskine karşı Diyarbakır’ın 10 ilçesinde sulama kanalları yapılmaya başlandı. Kanallarla hem suların boşa akması engelleniyor, hem de tarımsal sulamada israfın önüne geçiliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı Nihat Nurbaki,proje sayesinde su tasarrufu sağlandığı gibi istihdama ve üretime de katkı sağlandığını ifade etti.

KURAKLIK VE SU İSRAFINA KARŞI SULAMA KANALLARI



 Diyarbakır’da 10 ilçe ve 100’e yakın mahallede hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, özellikle çiftçiler için kritik önem taşıyan bir projeyi yürütüyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin de hibe desteği sağladığı proje ile sürdürülebilir tarımsal kalkınmanın sağlanması hedefleniyor.
Proje sayesinde kırsal alandaki çiftçilerin gelir ve refah seviyelerinin artması bekleniyor. İstihdam oluşturularak köyden kente göçün önüne geçilmesi hedefleniyor.


Nurbaki :”Tasarrufa Ve Üretime Ciddi Katkı Sağlıyor”
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı Nihat Nurbaki,proje sayesinde su tasarrufu sağlandığı gibi istihdama ve üretime de katkı sağlandığını ifade etti.
Nurbaki,”Bu suları hem tasarruflu kullanmış oluruz, hem de alanı genişletmiş oluruz.Örneğin daha önce 10 bin veya 20 bin sulama imkanı varken bu kanallarla 5 katına çıkmış olacak. Daha fazla arazi suyla buluşacak, tarımda verimlilik ve üretim de artmış olacak. Projeye başlamamızdan sonra şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız kırsal bölgelere yerleşmeye ve üretime katkı sunmaya başladı. Bu da projenin ne kadar faydalı olduğunu göstermek bakımından anlamlıdır.” diye konuştu.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER