KÜSTAHLIĞIN YANKILARI BÜYÜYOR

HABER: AHMET BEŞENK Referandum çalışmaları için Hollanda'ya giden ve sonrasında sınır dışı edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili olarak tepkiler çığ gibi büyüyor. Hollanda’nın gerçekleştirdiği skandal uygulamaya Diyarbakır’da sessiz kalmadı. Ak Parti İl Binası önünde toplanan STK temsilcileri bir açıklama yaparak Hollanda’nın tutumunu kınayarak protesto ettiler.

KÜSTAHLIĞIN YANKILARI BÜYÜYOR

 Önceki gün dünya gündeminde skandal olarak nitelendirilen bir uygulama Hollanda tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’a uygulanmıştı. Büyük tepkilere neden olan Hollanda hükümetinin bu skandal uygulaması tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da protesto edildi.

 

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda STK temsilcisi bir basın açıklaması düzenleyerek uygulamayı protesto etti.

 

Ak Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Başkanı Muhammed Akar, il başkan yardımcıları, STk temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

 

Hollanda hükümetinin protesto edildiği basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş gerçekleştirdi. Yunus Memiş, Diyarbakır’da faaliyet yürüten STK’lar olarak başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı ve İslamofobik tutumlarını kınadıklarını belirterek şunları kaydetti: “Bizler Diyarbakır Stk’ları olarak, başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı ve İslamofobik tutumlarını esefle kınıyoruz. Bu sakil anlayışın son örneğini Hollanda ve İsveç ülkelerinde görüyoruz.İnsan haklarını fikir hürriyetini seyahat özgürlüğünü hiçe sayan Hollanda hükümeti iki bakanımızın ülkelerine girişine yasak koymuş, diplomatik Kaideleri ayaklar alarak , Aile ve Sosyal politikalar bakanımız Betül Sayan kayayı sınır dışı edilmiştir.konsolosluğumuz önünde protesto hakkını kullanan vatandaşlarımızın üzerine köpek ve coplu polisleri salmıştır. Almanya ve İsveç ise bakanlarımızın AK Parti genel başkan yardımcılarının salon toplantılarını iptal etme nezaketsizliğini göstermişlerdir.15 Temmuzda tankların önünde direnen aziz milletimizin evlatları Avrupa’da hakkın ve demokrasinin yanında yer alacak, üzerlerine saldırtılan, ırkçılardan da korkmayacaktır. Biliyoruz ki kimi Avrupa hükümetlerinin kaygısı 16 Nisan da evet oyları ile gerçekleşecek demokrasi zaferidir.Çünkü 16 Nisanda aziz milletimizin teveccühleri ile kazanılacak olan bu zafer ülkemizin ,milletimizin ve tüm coğrafyamızın yeniden ayağa kalkışının miladı olacaktır. Bizler bu uygulamalarda bulunan Avrupa ülkelerini sömürgeci anlayışları ve ırkçı tutumları ile baş başa bırakıyor kadim bir coğrafyanın ve büyük bir medeniyetin evlatları olarak hak adalet ve Hürriyet yolunda yürümeye devam ediyoruz.” dedi.

Gerçekleştirilen basın toplantısının ardından kalabalık gurup bir müddet uygulamaları kınayan sloganlar attı ve daha sonra sessizce dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER