Mahsur Kalan Otobüsteki Yolcular Kurtarıldı

Muş'tan Diyarbakır'a giden ve içinde 30 yolcu bulunan otobüs, tipi ve fırtına nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Mahsur Kalan Otobüsteki Yolcular Kurtarıldı
 Muş'tan Diyarbakır'a giden ve içinde 30 yolcu bulunan otobüs, tipi ve fırtına nedeniyle yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine harekete geçen AFAD ekipleri, 2 saat sonra otobüsü saplandığı yerden çıkardı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
Geçtiğimiz günlerde çığ düşmesi soucu kapanan Diyarbakır Kulp karayolu ulaşıma açılınca araçlar seferlerine başladı. Muş'tan Diyarbakır'a yolcu taşıyan otobüs, Kozma Dağı mevkiinde fırtına ve kar yağışıyla oluşan gizli buzlanma sonucu yoldan çıkarak kara saplandı. Muş- Diyarbakır karayolunun 35'inci kilometresinde dün saat 18.00 sıralarında mahsur kalan otobüsteki yolcular, tipi ve fırtına nedeniyle araçtan çıkamadı. Bir başka kurtarma operasyonundan dönen AFAD ekipleri, gelen ihbar üzerine dinlenmeden olay yerine doğru harekete geçti. Otobüs ve yolcuların imdadına yetişen ekipler, yolcularla beraber aracı saat 20.00'de saplandığı yerden çıkardı.

Otobüsteki yolculardan İsmail Karakuş, "Muş'tan Diyarbakır'a doğru yola çıktık. Geçtiğimiz günlerde kulp yolunda yaşanan çığ tehlikesi sonrasında yol temizlenerek trafiğe açılmıştı. Fakat tipi ve fırtına yolda gizli buzlanmalara yol açmış. Bizim de aracımız buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak kara saplandı. Yaptığımız çalışmalar sonrasında aracı yerinden çıkaramadık. AFAD ekipleri imdadımıza yetişti. Yolumuza devam etmenin sevinci içindeyiz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER