Mardin Valiliği BDP ve HDP'nin Duvar Eylemine İzin Vermedi

BDP ve HDP'nin Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmalarını protesto etmek için düzenlemek istediği eyleme Mardin Valiliği, izin vermedi.

Mardin Valiliği BDP ve HDP'nin Duvar Eylemine İzin Vermedi
Mardin Valiliği, Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmalarını protesto etmek için BDP ve HDP'nin Nusaybin ilçesinde yarın düzenlemek istediği eyleme izin vermedi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Suriye'ye 152 kilometre sınırı bulunan Nusaybin ilçesinin sınıra sıfır noktada Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi'nin güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmayı "duvar örüldüğü" gerekçesiyle protesto etmek için yarın ilçede izinsiz eylem yapılacağının öğrenildiği kaydedilerek, "Bu eylemin ilimizde devam eden huzur ve güven ortamını bozması, halkımızın can ve mal emniyetini tehlikeye düşürmesi, ayrıca eylem için düşünülen alanın sınıra bitişik olmasından dolayı toplanacak kalabalığın sınırda mevcut mayınlı alana taşma riski bulunduğundan, söz konusu eylem valiliğimizce 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C fıkrası ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17., 18 ve 23. maddeleri gereğince yasaklanmıştır" denildi.

Güvenlik duvarı çalışmalarını protesto etmek için açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın sağlık kontrolünün engellendiği iddialarının yalanlandığı açıklamada, "Gökkan, ilgili eyleme başladığı günden bu yana 30 defa tetkik ve tedavi için sağlık ekiplerince görüşülmüş, 13 defa sağlık kontrollünden geçirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2013, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER