Mardin'de engelliler için yürüyüş

Mardin’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte, “Engelsiz Mardin için bir adım at” çağrısı yapıldı.

Mardin'de engelliler için yürüyüş
 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Mardin Müzesi öncülüğünde kortej yürüyüşü düzenlendi.

“Engelsiz Mardin için bir adım at” şiarıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak ve Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Baran, Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anık, Mardin Müzesi çalışanları, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve engelli yurttaş katıldı.

i-1-20151203142701.jpg

Yürüyüşe katılanlar, “Engelsiz Mardin” ve “Engelsiz Mardin için bir adım at” yazılı pankart ve lolipoplar taşıdı.  Artuklu Belediyesi’ne ait 'Barış Treni'nin yer aldığı yürüyüş kortejinde, çok sayıda kişi Barış Treni ile Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.

Yürüyüş korteji boyunca rengarenk giyinen yurttaşlar, akrobatik hareketler eşliğinde yürüyüşlerini tamamladı. Renkli yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, engellilerin sadece bugün hatırlandığına vurgu yaparak, “Oysa engelliler yılın her gününde hatırlanmalıdır, toplum olarak elimizden ne geliyorsa gereklerini yerine getirmeliyiz. Engelsiz bir Mardin ve engellilerin rahat yaşayabilecekleri bir yaşam oluşturmak istiyoruz. Engellilerin rahat yaşamasını sağlamayan hiçbir projeye imza atmıyoruz. Engelli yurttaşlarımız birçok alandan mahrum bırakılmıştır. Biz mutlak suretle engellilerin rahat hareket edebilecekleri düzenlemeleri yapıyoruz” diye konuştu.

i-3-379.jpg

Daha sonra konuşan Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Konuşmaların ardından, engelliler için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

i-2-824.jpgi-4-153.jpg

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER