Yoksulluk Riskinde Lider 'Güneydoğu'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye için belirlenen sınıra göre yoksulluk riski altında olan nüfusun yüzde 27,7’sinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşadığını açıkladı.

Yoksulluk Riskinde Lider 'Güneydoğu'
 TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden alınan 2012 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir medyan gelirin yüzde 60’ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre hanelerin yüzde 22,7’si yoksulluk riski altında olduğu belirtildi.

Türkiye için belirlenen sınıra göre yoksulluk riski altında olan nüfusun yüzde 27,7’si Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşadığı kaydedildi. Bunu yüzde 15,8’lik oranla Akdeniz Bölgesi takip ederken, yoksulluk riski altında olanların bölgesel dağılımında en az paya sahip bölge ise yüzde 2,6’lık oranla Doğu Karadeniz Bölgesi oldu.

Her bir bölge için eşdeğer hanehalkı kullanılabilir medyan gelirin yüzde 60’ı dikkate alınarak belirlenen bölgesel yoksulluk sınırlarına göre; yoksulluk riski en yüksek bölge yüzde 21,8 ile Akdeniz Bölgesi oldu. Bunu yüzde 20,7 ile Batı Anadolu Bölgesi izlerken, en düşük yoksulluk riskine sahip bölge yüzde 16,8 ile Doğu Karadeniz Bölgesi oldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER