İlk teravih ilk sahur

Rahmet iklimi Ramazan'ın heyecanı tüm İslam dünyasını sardı. Bu gece ilk teravih namazı kılınacak. Ardından sahura kalkılacak. Müslümanlar, 'On Bir Ayın Sultanı'yla sabır ve bağışlanma mevsimine girecek.

İlk teravih ilk sahur
İslam aleminin kutsal ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, bugün kılınacak ilk teravih namazının ertesi günü başlayacak. Sahura kalkacak vatandaşlar 9 Temmuz'u oruçlu geçirecek. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayı, 9 Temmuz Salı günü başlıyor.

İlk teravih namazı bugün kılınacak. Sahura kalkacak vatandaşlar yarını oruçlu geçirecek. İlk iftar Diyarbakır'da 19.53'te yapılacak.

Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlanmasından dolayı en kutsal ay olarak da kabul edilen Ramazan’da Müslümanlar oruç tutmak için bu gece sahura kalkacak ve günü oruçlu geçirecek. Müslümanlar için bin aydan hayırlı olduğu kabul edilen Kadir Gecesi’ni de içinde barındıran Ramazan ayında orucu en erken Hakkârililer, en geç de Çanakkaleliler açacak. Buna göre iftar Hakkâri’de 19.23’te, Çanakkale’de 20.39’da yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2013, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER