Diyarbakırspor İsmi Öyle veya Böyle Yaşayacak

Diyarbakırspor İsmi Öyle veya Böyle Yaşayacak

1968 yılından bu yana Büyüklerimizin, çocukluğumuzun, Gençliğimizin aşkı Diyarbakırspor 45 yıllık mazisini şanlı, şerefli bir şekilde yaşadı. Tüzel olarak o şerefi ve şanı dahada en üst seviyede. Değeri yada büyüklüğü bulunduğu ligle veya sportif derecelerle değil belkide Türkiye'de 3-5 takıma nasip olacak bir potansiyele ve güce sahip.

Şuan yapısal olarak çok zor durumda olan ve yeni bir yapıyla büyük ismini geleceğe taşıma arayışında olduğumuz Diyarbakırspor ve camiası seçenekler üzerinde duruyor. Bunun için iki takımımız var biri Rengiyle, logosuyla, formasıyla hatta kısmen adıyla Y. Diyarbakırspor, diğeride yine kentin değerlerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor. Diyarbakır kentini profesyonel liglerde temsil edecek.

Peki Diyarbakırsporu kim temsil edecek. Basit; Adını, Rengini, Misyonunu ve tarihini yaşatmak için gereğini yapacak olanlar taraftardan ve kentten kabul görecek. Kendini soyut değil somut olarak halkın takımı olarak gören, taraftarının kurullarını seçebilme hakkı olan ve kendini Diyarbakırspor adını yaşatma misyonuna adayabilecek kulüp bunu yapabilecek.

Büyükşehir Belediye isim değişikliği konusunda gerekli adımı atamadı, rengini değiştirdi ve diğer kısmı zamana bıraktı.

Y. Diyarbakırspor ise buna en güçlü şekilde sahiplenmeye çalışıyor. Başkanı Feyzi İlhanlı ile bizzat görüştüm, düşüncelerini sordum hukuki anlamda somut birleşmenin olamayacağını dile getirdi. Ama biz Diyarbakırspor ismini hem tarihi ile hemde büyüklüğü ile yaşatmaya talibiz. Başarılı, hedefi olan Diyarbakırsporun büyüklüğüne yakışan ve halkın takımı olmaya talibiz diyor. Şunları ekliyor İlhanlı, bu şerefli tarihi ve büyüklüğü dahada ileriye taşımak adına taraftarlarla birlikte elbirliği ile bunu başaracağız. Bu sebeple bütün taraftar derneklerini ve gruplarını takıma destek olmaya davet ediyoruz. Gerek kongre üyelik sistemi gerekse seçme ve seçilme hakkı konusunda hiç bir engelin olmayacağını kısa bir süre içinde Diyarbakırspor A.Ş ismi ile hem borsaya hemde isim tescili yoluna gideceğiz ve Diyarbakırspor tarihi ve ismiyle bu takımı kentimize kazandıracağız dedi.

Bunlar gerçekleşirse elbetteki çok güzel şeyler olur. Bu sebeple zaten UEFA kriterleri kapsamında mali disiplin ve kulüplerin kongre yapma ve şekilleri Türkiye'de hukuki dayanakları olan işlerdir. Bunun için kaygılanmaya gerek yok TFF'de Diyarbakır adına tescilli olan Y.Diyarbakırspor kulübü bu kentin takımıdır. Feyzi İlhanlı'nın söyledikleride teminattır. Aksi bir durumda sadece kişi tekelinde kalır ve destek göremeyen bu yapıda başarılı olamaz.

Bu nedenle gerek basın gerek taraftar grupları bu boşluğun doldurulması ve kentin kaybolmaya yüz tutmuş spor heyecanını canlandırması adına hem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Sporumuza hem de Y. Diyarbakırspora destek vermeliyiz. Amerikalı yazar Edwin Louis Cole'un dediği gibi "Suya düştüğünüz için değil, sudan çıkamadığınız için boğulursunuz" Yani bu durumdan kurtulup yeni bir başlangıç olmak zorunda. Geçmişte yapılan hatalardan ders almış takımını destekleyen sahiplenen ve yanlışlara anında sağlam tepki veren bilinçli bir taraftar profili, centilmen, yenilenmiş geçmiş hatalardan arınmış yeni bir camia.

Ve Son olarak şunu dile getirmekte fayda var. Hafta sonu başlayacak olan 2. ligde deplasmanda Büyükşehir Belediye Spora ve içerde Yimpaş Yozgatla oynayacak olan Y. Diyarbakırspor'a başarılar diliyorum. İnşallah her iki takımımız iyi sonuçlar alarak başarılı bir sezon geçirirler. Sakatlıktan ve olumsuzluklardan uzak Diyarbakır kentini ve insanını mutlu edecek bir sezon dileğiyle.
YORUM EKLE
YORUMLAR
kadir
kadir - 11 yıl Önce

Diyarbakırspor'un isminin yaşaması gerçekten önemlidir. ama yine yeniden bu amigolarla yola devam edecekseler sizde dahil olmak üzere herkes bıraksın.

ÖZKAN
ÖZKAN - 11 yıl Önce

ben dernek başkanına sormak istiyorum.hani diyarbakırsporu bırakmayacaktınız.bunun için yönetim kurmadınız mı? şimdi kalkmış gizli gizli yaptığınız toplantılarla biz kulübü kapatıp yeni diyarbakırspora katılacaz diyorsunuz.

1)bu kararı alırken kime sordunuz.
2)neden 2.ligdeki büyükşehir gibi kurum takımı dururken 3.ligdeki şahıs takımıyla birleştik diye emri vakiler yapıyorsunuz.
3)diyelim ki yarın bu takim üst liglere çikti paralı güçlü bir aday çıkıp aday oldu, feyzi ilhanlı bu insanlara şans tanıyacak mı, yoksa ben bu kulübü bal liginden buralara getirdim bu benim babamin kulübüdür derse ne yapacaz.
4)bide çikip diyarbakirspordan 3-4 kişi gelip yönetime girebilir gibi komik açiklamalar yapiliyor.değil 3-4 kişi 30-40 kişiyi araniza alsaniz bile bütün delegasyon feyzi ilhanlının emrinde olduktan sonra ne anlamı var bu birleşmenin.

Dj MeCHuL
Dj MeCHuL - 11 yıl Önce

şanli diyarbakır sporumuz ne olursa olsun yaşamalı