Diyarbakırsporlu Olabilmek

Hayata karşı bir duruşunuz, Yanlışa karşı bir tavrınız, Sessizliğe karşı bir çığlığınız, Haksızlığa karşı başkaldırı, ötelenmişliğe isyan edip Bu memlekete âşıksanız, damarlarınızda bu kentin aşkı ve ruhu yaşıyorsa, kendinizi herkesten ve her şeyden farklı hissediyorsanız Diyarbakırsporlusunuz.

Seyircisi olmayan takımlara karşı bile oynarken Diyarbakırspor geliyor deyip tribünlere gelenlerin, İddiası olmayan rakiplerle oynarken bile şampiyonluk maçıymışçasına motive olanların, Rakiplerinin sanki milli maça çıkıyormuşçasına hazırlandığı, ismi büyük anlamı büyük Diyarbakırspor taraftarısınız.

Diyarbakır sporlu olabilmek için daha birçok şey söyleyebilirim. Daha birçok örnek verebilirim. Çünkü son 30 yılını yaşayıp Babamla birlikte gidip taraftarı olduğum sayısız deplasmanına gittiğim düğünlerimin ve yaslarımın sebebi Diyarbakır spor benim için çok anlamlı ve kıymetli.

Bu Diyarbakırsporun büyüklüğü ve önemi bizleri mutlu ederken birilerini de huzursuz etti, bu sebeple çeşitli dönemlerde itibarsızlaştırılmak istendi. Nedeni Tüm Dünyada Kürtlerin milli takımı gibi görülmesiydi. Görünürde böyle olan Diyarbakır spor maalesef bu düşünceyi savunanların varlığından rahatsız olduğu ve Devlet takımı yaftası yapıştırılarak itibarsızlaştırılıp gözden düşürülmeye çalışıldı. Bunlar olurken de Diyarbakır spor’da yönetici olanların menfaat peşinde koşmaları ve Diyarbakırspor üzerinden pozisyon elde etme çabaları bu fikre hizmet etti.

Şimdi geldiğimiz noktada yeni bir başlangıç yapılıyor. Diyarbakırspor ismini gelecek nesillere ve çocuklarımıza bırakıp bu heyecanı devam ettirmek gayesiyle bir yola çıkıldı. Bunu yaparken tek amaç bu kentin sevgilisi Diyarbakırsporun ismini, tarihini ve markasını devam ettirmekti. Evet, geçmişte birçok yanlış yapıldı ancak bu noktada birileri yeniden “Bu başlangıca” gölge düşürme çabasında.

Bakanın 10 Milyon verdiği Devletin stadını yaptığı Şanlı Urfaspor devlet takımı olmuyor, Stadı devlet tarafından yapılan Galatasaray, Belediyesinin ve Devletin Milyon dolarlar verdiği Kayseri ve Erciyesspor takımları devlet takımı olmuyor, 7 Milyon açıktan destek alan Trabzonspor, Tesisleri ve hatta takımı Devlet tarafından yapılan Samsunspor devlet takımı olmuyor Diyarbakırspor devlet takımı bu dediklerinize kargalarla birlikte sizde gülüyorsunuz.

Bu sebeple geçmişte yapılan oyuna düşmemek lazım. Biz Diyarbakırsporluyuz bu kentte olan her takım bizim takımız bizimle yürümek isteyen o heyecanı yaşamak isteyen gelir, gelmeyenler de biz izler. Son olarak şunu dile getirmek isterim ki bu kent bu halk Diyarbakırsporundan VAZGEÇMEYECEKTİR.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdinç HOCA
Erdinç HOCA - 11 yıl Önce

sn. yılmaz bay,
can tv'de yayınlanan spor extra programınızın izmir'de yaşamama rağmen, sadık bir izleyicisi oldum, ve zaman, zaman da olsa mesajlarımla katıldım. yazınız bir izmirli olarak bana çok şey anlattı. mesela ben burada yaşamama rağmen izmir takımlarına destek vermiyorum, sebebi bu takımların içinde ruhunun eksik olması, yıllardır her türlü imkânlara haiz olmalarına karşı, daha bankasya liginden yukarıya çıkamamış olmaları, buda açık ve net şunu gösteriyor bunların içinde futbol ruhunun kalmamış olması, olaylara sadece maddiyat açısından bakmaları gibi geliyor bana. ama diyarbakırspora bakıyorum, bunca yaşanan olumsuzluklara rağmen verilen mücadeleyi gördüğümde, bende bundan sonra izmirli bir diyarbakırspor'luyum, diyarbakırlı olmasam da fahri bir diyarbakırsporlu olarak görüyorum kendimi. şeyhmus başkana da söyledim, bayramdan sonra kısa bir ziyaretim olacak diyarbakır'a, o zamanda kombinemi alacağım inşallah kendisinden. umarım başarılarının devamı daim olur. d.bakırsporun