Diyarbakır’da Kitap Fuarı Başlıyor

Bu yıl 130 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dördüncü kez düzenlenecek Diyarbakır Kitap Fuarı 14 Mayıs'ta başlıyor.Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen kahvaltı basın toplantısına Kültür Fuarları Genel Koordinatörü...

Diyarbakır’da Kitap Fuarı Başlıyor
Bu yıl 130 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dördüncü kez düzenlenecek Diyarbakır Kitap Fuarı 14 Mayıs'ta başlıyor.

Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen kahvaltı basın toplantısına Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Sanayi Ticaret Odası 2. Başkanı Remzi Durmaz, yazar Şehmus Diken ile çok sayıda konuk katıldı. Verilen kahvaltıdan sonra basına bilgilendirme yapan Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Diyarbakır kitap fuarına bu yıl katılımın daha fazla olacağını söyledi. Kavukçuoğlu, "2012 Diyarbakır kitap fuarına 97 bin kişi katıldı. Bu yıl bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Bu rakam Diyarbakır için azımsanacak bir rakam değil. Diyarbakır’ın yarısı yoksul, bu yoksulluğa rağmen parası olmayan ve kitap almak isteyen gençler var. Bu da bu yılki kitap fuarımıza yoğun bir ilginin olacağının göstergesidir” dedi.

Bu yıl 130 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dördüncü kez düzenlenecek fuarda geniş bir konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 50 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar okurlarıyla buluşma imkanı bulacak.

Diyarbakır 4. Kitap Fuarı kapsamında tiyatro kumpanyası tarafından sahnelenen edebiyatın usta isimlerinden Ahmed Arif’in şiirinden oluşan “Hasretimden Prangalar Eskittim” ilk kez Diyarbakırlı seyircilerle buluşacak. Oyunculuğu ve yönetmenliğini Kemal Kocatürk’ün üstlendiği oyun, 15 Mayıs 2013 Çarşamba akşamı Diyarbakır Şehir Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 01:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER