Avm Devlerinden Forum Diyarbakır’da Açılıyor

Dünyanın önde gelen AVM yatırımları firması Multi Corporation’ın yüzde 100 iştiraki olarak Türkiye’de 2004’ten bu yana 3,2 milyar Euro değerinde yatırım gerçekleştiren Multi Development Türkiye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki...

Avm Devlerinden Forum Diyarbakır’da Açılıyor
Dünyanın önde gelen AVM yatırımları firması Multi Corporation’ın yüzde 100 iştiraki olarak Türkiye’de 2004’ten bu yana 3,2 milyar Euro değerinde yatırım gerçekleştiren Multi Development Türkiye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ikinci alışveriş merkezini Diyarbakır’da kuruyor.

Bir otelin toplantı salonunda yatırımları ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, projenin, çok uluslu bir şirketin bölgede yaptığı ilk büyük yatırım olduğuna dikkat çekti. Forum Diyarbakır’ın 2014 Eylül ayında kapılarını açtığında 1.500 kişiye iş imkanı sağlayacağını aktaran Belgü, Forum Diyarbakır projesinin, bugüne kadar bölgede önemli yatırımlara imza atan Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat şirketinin yüzde 50 ortaklığıyla hayata geçirileceğini bildirdi. Belgü, “Geliştirdiği ve aynı zamanda yönetimini üstlendiği, Türkiye genelinde 9 ayrı kentteki 10 ‘Forum’ alışveriş merkeziyle hizmet veren Multi Development Türkiye, 4’ü inşaat, 2’si geliştirme aşamasında olan 6 alışveriş merkezi için de çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu projelerden biri olan Forum Diyarbakır’ın temelini yakın bir gelecekte atmaya hazırlanan şirket, 2014 yılında devreye alacağı projeyle yaklaşık bin 500 kişiye iş imkanı verecek. Proje, bugüne kadar bölgede önemli yatırımlara imza atmış, zengin bir yerel birikime sahip bulunan Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat şirketinin yüzde 50 ortaklığıyla hayata geçecek. Hayata geçireceğimiz yeni projelerle birlikte, 2015 yılı sonunda Türkiye’nin 7 bölgesinde 16 forum, 961 bin metrekarelik kiralanabilir alan, 2 bin 615 mağazaya sahip olmayı; toplam 4,2 milyar Euro’luk yatırım değerine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Diyarbakır ekonomisi ve sosyal hayatı için son derece önemli bir yatırıma imza attıklarını savunan Belgü, günümüzün yaşam standartlarında alışveriş merkezlerinin artık bir ihtiyaç halini aldığını kaydetti. Belgü, "Diyarbakırlılara sorduk ve yatırım yapmaya geldik. Forumlarla insanlara sadece alışveriş yapacakları bir mekan sunmanın ötesinde, bulundukları kentin ve hatta bölgenin yeniden canlanmasında önemli bir işlev üstleniyoruz. Projemizin başlangıç aşamasında, Diyarbakırlılarla konuşup hayallerini sorduk. Büyük bir çoğunluğu işsizliğin yoğun olarak yaşandığı kentte, böyle bir yatırımın önemli bir gelişim sağlayacağını söyledi. Gençler ise iş imkanının yanı sıra yaratılacak sosyal bir ortamın, onlar için çok büyük bir önem taşıdığını dile getirdi. Biz de Diyarbakır’ın kültürel ve sosyal gelişimine, ekonomisine katkı sağlayacak bir proje için, kenti ve insanlarını iyi tanıyan bir iş ortağıyla birlikte harekete geçtik. 54 bin metrekare kiralanabilir alan içerisinde; hipermarket, yapı market, sinema kompleksi, restoranlar, kafeler, yerli-yabancı markalardan oluşan 140 mağazayla Diyarbakırlılara ve çevredeki illere hizmet vereceğiz. Yaklaşık bin 500 kişiye istihdam oluşturacak ve aileleriyle birlikte düşündüğümüz zaman 10 bine yakın kişinin yaşamına dokunacağız. Bunu da Multi Development Türkiye’nin uluslararası deneyimi ve Altındağ İnşaat’ın yerel bilgi birikiminden doğan bir sinerjiyle gerçekleştireceğiz. Projemizin çok önemli bir özelliği de çok uluslu bir firmanın bölgede hayata geçireceği ilk büyük yatırım olmasıdır” diye konuştu.

Forum Diyarbakır projesini Multi Development Türkiye ile birlikte hayata geçirecek olan Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat Şirketi Genel Müdürü Selahattin Altındağ ise “Altındağ İnşaat, bugüne kadar başta inşaat ve turizm alanında olmak üzere uluslararası standartta gerçekleştirdiği projelerle Türkiye'nin yüzünü ağartan firmalardan biridir. Birçok resmi kuruluşa büyük bir başarıyla inşaat ve altyapı çalışması gerçekleştirerek teslim etmiş bulunuyoruz. Değişen ve artan ihtiyaçlarla, kendimize sürekli yeni fırsatlar oluşturmanın peşinde koşuyoruz. Forum Diyarbakır projesini de bu kapsamda değerlendiriyoruz. Ülkemizde alışveriş merkezi sektörünün lideri Multi Development Türkiye ile Diyarbakır’a son derece modern ve ekonomik anlamda katma değer oluşturacak bir projeyi kazandırmak için yola çıktık. Daima iş üreten bir grup şirketi olarak, Türkiye'nin ve Diyarbakır’ın hedeflerinin büyümesine katkı yapmaktan dolayı gururluyuz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER