DİYARBAKIR'IN DİNAMİKLERİNİ BULUŞTURAN BURGER KING AÇILIŞI

Diyarbakır'ın en işlek noktalarından olan Yeni Stadyum güzergahında hizmete giren Türkiye'nin  en büyük Burger Kıng şubesinin açılışı kentin siyaset ,bürokrasi ve iş dünyasının buluşmasına sahne oldu. Farklı kesimleri bir araya getiren açılış renkli görüntülere sahne oldu.

DİYARBAKIR'IN DİNAMİKLERİNİ BULUŞTURAN BURGER KING AÇILIŞI

Türkiye’nin en büyük Burger King’i, Diyarbakır’da açıldı

Türkiye’nin en büyük Burger King Şubesi, Diyarbakır’da açıldı. Burger King’in 702’inci şubesi olarak hizmet veren restorant 25 milyon TL’ye mal oldu.

Dünyanın en büyük Fast Food zinciri Burger King’in Türkiye’deki 702’inci şubesinin açılışı Diyarbakır’da yapıldı.

Açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi ve İl Başkan Yardımcısı Suna Kepoğlu Ataman, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, iş insanları ve yurttaşlar katıldı.

Bin 500 metrekarelik hizmet alanı, 150 araçlık açık ve ücretsiz otoparkı ve bin metrekare peyzaj alanı ile hizmet verecek restorantta aynı anda 750 kişi yemek yiyebilecek.

Yüksek Harita Mühendisi Diyarbakırlı iş insanı Asım Tuncay ve yatırımcı birkaç arkadaşının birlikte Diyarbakır’a kazandırdığı restorant Türkiye’nin en büyük Burger King şubesi olma özelliği taşıyor.

ASIM TUNCAY'IN AÇIKLAMASI

25 milyon TL’ye mal olan işletme başlangıçta 25 kişilik istihdamını süreç içerisinde 50 kişiye yükseltmeyi hedefliyor.

5 bin metrekarelik alana sahip Türkiye’nin en Burger King büyük şubesi

Türkiye’nin en büyük Burger King Şubesini açan işletme sahibi Asım Tuncay, Diyarbakır kültürü ile uyumlu bir konseptle yeni bir Fast Food anlayışını kente kazandırdıklarını söyledi.

Diyarbakır’da Fast Food’a yeni konsept

Yeni konsepti için Amerikalı akademisyen ve psikolog Abraham Harold Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi teorisinden esinlendiğini belirten Tuncay, “Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi teorisinde bütün canlıların amaçlarının sadece yemek yemek olmadığını ancak ihtiyaçlar hiyerarşisinde değişmeyen tek kuralın insanların acıkınca yemek yeme dürtüsünün öne çıktığı gerçeğidir. Buradan yola çıkarak, insanların yemek yedikleri alanların konforlu, rahat, güvenilir, ulaşımı kolay ve park sorunu bir alan olmasını tercih ettiklerini fark ettim. Planlamamı ve restoranın inşaatını tüm bu sorunlardan arındırılmış olarak beklentilere cevap verebilecek şekilde yaptım” ifadelerine yer verdi.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN YATIRIM

5 bin metrekarelik alanda Fast Food hizmeti

25 kişilik istihdamla yola çıkan işletmenin kısa sürede 50 kişilik istihdama yükseltileceğini ifade eden Tuncay, “5 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan işletmemizin 2 bin metrekaresi açık ücretsiz otopark alanıdır. Bin 500 metrekarelik alan ise hizmet alanı. Bin metrekarelik peyzaj alanı ve aynı anda 750 kişinin yemek yiyebileceği bir alanı kente kazandırdık.”dedi.

Açılışta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, kısa birer konuşma yaparak açılışı

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER