Diyarbakır Ticaret Odasından Büyük Kalkınma Hamleleri

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası son bir yıl içerisinde kalkınma, yatırım ve istihdam alanında çok önemli bazı projeleri hayata geçirirken Diyarbakır Ticaretinin çehresini değiştirecek ve Ekonomik Kalkınma alanında çığır açacak bazı Projeleri hayata geçirme aşamasına getirdi.

Diyarbakır Ticaret Odasından Büyük Kalkınma Hamleleri

Diyarbakır Ticaret Odasından Büyük Kalkınma Hamleleri

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası son bir yıl içerisinde kalkınma, yatırım ve istihdam alanında çok önemli bazı projeleri hayata geçirirken Diyarbakır Ticaretinin çehresini değiştirecek ve Ekonomik Kalkınma alanında çığır açacak bazı Projeleri hayata geçirme aşamasına getirdi. Özellikle Mehmet Kaya başkanlığındaYeni DTSO yönetimi ve Diyarbakır İl Valisininde büyük destekleriyle kurulan kentin Ekonomik, Sanayi, İstihdam ve Turizm hamlelerini hayata geçirmek için oluşturulan istişare kurulu önemli projeleri yavaş yavaş hayata geçiriliyor.

İşte bu önemli projelerden bazı başlıklar.

  1. Yeni Fuar ve Kongre Merkezi (Ulaşım ve ulaşabilirlik açısından şehrin gelişmesini sağlayacak olan çok büyük bir alan üzerine yapılacak Fuar ve Kongre Merkezi)
  2. Lojistik Köy Projesi (Diyarbakır büyük firmaların aktarma istasyonu ve istihdam alanı yapacak olan Aktarma ve dağıtım istasyonu)
  3. Tekstil Kent ( 8 bin kişiye istihdam alanı yaratacak ve çiftçi üretiminin hammadde kaynağının daha kolay işlenebilirliği ve direk ürün elde edilebilmesi için altyapısı tamamlanmış Tekstil Kent)
  4. Vize Bürosu ( Almanya Schengen vizesi için DTSO bünyesinde oluşturulan büro ile iş dünyası yurt dışı seyahatleri için daha etkili ve hızlı sonuçlandırılacak.)
  5. Proje Eğitim Merkezi ( Girişimcilerin daha etkili ve verimli projeleri hazırlayıp firmalarının büyümesi ve Avrupa birliği desteklerinden faydalanabilmek için oluşturulan Proje Eğitim Ofisi)
  6. Gastronomi Merkezi ( Dünya Mutfağında çok önemli bir yere sahip Diyarbakır ve bölge Mutfağının Dünyaya tanıtılması ile ilgili Kültür Bakanlığı ile işbirliği ile Gastronomi Merkezinin Kurulması)
  7. Yeni DTSO Hizmet Binası ( Diyarbakır’ın tarihi yapısına uygun bir mimari ve modern bir çalışma olanağı sağlayacak yeni DTSO binası yapılacak)
  8. Exzimbank (Yatırım ve İstihdama yönelik kredi ve kaynak kullanımı için İş dünyasına hizmet veren Exzimbank kuruldu)

Yine bunlarla beraber Hayvancılık ve Tarım Alanında Digital değişim ve dönüşüm ve istihdama yönelik çok büyük adımlar atıldı. DTSO Yönetimi bu çalışmaların oluşmasında projelerin hayata geçirilmesinde Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun çok büyük desteğinin olduğunu ve pozitif anlamda bürokrasiyi hızlı ve etkin çalıştırdığı için gerekli kaynakların oluşturulmasında vermiş olduğu destekten dolayıda müteşekkir olduklarını ifade etti.    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER