DTSO'dan 2 Dev Proje

Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen imza törenine DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz, , İş-Kur, Dicle Üniversitesi, İl Milli Eğitim, Tekstil OSB ve STK temsilcileri katıldı.

DTSO'dan 2 Dev Proje

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezleri Destekleme Programı’na sunduğu toplam değeri 13.100.000,00 TL olan 2 proje onaylandı.

Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen imza törenine DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz, , İş-Kur, Dicle Üniversitesi, İl Milli Eğitim, Tekstil OSB ve STK temsilcileri katıldı.

DTSO Trafından yapılan açıklama şöyle; DTSO Başkanı Mehmet Kaya, 2 projeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu,” Bugün sözleşme imzalayacağımız projelerden biri Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi Projesi. Toplam değeri 8.700.000,00 TL olan, ajansın 7.500.000,00 TL destek sunduğu Odamızın 1.200.000,00 TL katkı sunacağı bu proje kapsamında yeni hizmet binamız bünyesinde girişimcilere düzenli olarak hizmet verecek bir merkez kuruyoruz. Merkez bünyesinde eğitim salonları, girişimci adaylarının projelerini geliştirebilecekleri açık ofisler ve atölye alanları yer alacak. Proje kapsamında yaklaşık 3.000 metrekarelik bir alanda kuracağımız merkezin tüm tefrişatını gerçekleştiriyoruz.

Bu merkez her yıl ortalama 1.000 girişimci adayına eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetleri, 200 yenilikçi girişimci adayına açık ofis, atölye alanı ve teknik danışmanlık hizmeti sunacak. Bu proje ile başta kadınlar ve gençler olmak üzere kendi işini kurmak isteyenleri, iş kurma kararından işletme kuruluşuna kadar takip ederek yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu şekilde girişimcileri ilde yatırım potansiyeli bulunan alanlarda iş kurmaya yönlendirmeyi, girişimcilik eğitimleri dışında iş kurma sürecinde ihtiyaç duydukları danışmanlık ve mentörlük desteğini de sağlayarak daha sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını hedefliyoruz.

Ayrıca merkezin en önemli çalışmalarından biri yenilikçi girişimcilere sunacağı hizmetler olacak. Yeni bir ürün, hizmet geliştiren, inovasyon yapan girişimci adaylarının bu fikirlerini geliştirebilecekleri ofis ve atölye alanları ve teknik danışmanlık desteği sunuyoruz. Burada temel amacımız yenilikçi iş fikirlerinin olgunlaşmasına destek sunmak. Merkez bünyesinde iş fikirlerini geliştiren girişimci adaylarını yatırımcılar ile bir araya getirmeyi ve uygulanabilir projelerde yatırımların geliştirilmesini hedefliyoruz. Bunun için merkez bünyesinde her yıl proje yarışmaları, yatırımcı buluşmalarının da organize edilmesi sağlanacak.

Bugün imza attığımız diğer projemiz Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi Projesi. Bu projenin toplam değeri 4.400.000,00 TL, ajansın sunduğu katkı 4.000.000,00 TL, Odamızın katkısı 400.000,00 TL olacak.

Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi’ni Odamızın mevcut hizmet binası karşısında bulunan 2. Derece tescilli tarihi yapıda TOBB ETÜ işbirliğinde kuruyoruz. Bu merkez bünyesinde de işletmelerimiz, farklı üretim ve hizmet alanlarında çalışanlar, kendini geliştirmek isteyen kişiler, gençler vb. farklı gruplara yönelik düzenli eğitim programları uygulamayı hedefliyoruz. Merkez bünyesinde inşaat, tekstil, mobilya, mermer, reklam tasarım, idari hizmetler vb. farklı alanlarda kullanılan yazılımlar ve tasarım programlarında eğitim programları düzenlenecek. Ayrıca TOBB ETÜ ortaklığında kurulacak Sürekli Eğitim Merkezi’nde kentte ihtiyaç duyulan her alanda nitelikli eğitim programlarının geliştirilmesi sağlanacak. Buradaki temel amacımız işletmelerimizin, farklı çalışma alanlarının gelişimi için ihtiyaç duyduğumuz nitelikli eğitim programlarını uygulamak ve ilin insan kaynağı altyapısını güçlendirmek. Merkez bünyesinde her yıl ortalama 1.000 kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor. Merkezden yararlanacakların minimum %40’ının da kadın olmasını hedefliyoruz.

Merkez bünyesinde mesleki yeterlilik ve belgelendirme hizmetleri için de bir iletişim noktası kurulacak. İşletmelerin ve çalışanların sertifikalandırma taleplerinin alınacağı, eğitim ve sınavların organize edileceği bir iletişim noktası olarak hizmet verilecek.

Her iki proje çalışması yerel kurumlarımızın, üniversitemizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın işbirliğinde hayata geçirilecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral iki proje için hazırlanan protokolü imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER