İş Kadınları Diyarbakır’da Buluştu

AK Parti Merkez Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından organize edilen iş kadınları buluşması Diyarbakır’da gerçekleşti. Türkiye’nin en büyük 50 firma temsilcisinin katıldığı toplantıda çözüm süreci ve bölgeye yatırım...

İş Kadınları Diyarbakır’da Buluştu
AK Parti Merkez Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından organize edilen iş kadınları buluşması Diyarbakır’da gerçekleşti. Türkiye’nin en büyük 50 firma temsilcisinin katıldığı toplantıda çözüm süreci ve bölgeye yatırım konuları değerlendirildi.

AK Parti Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Gürdal Akşit’in öncülüğünde yapılan toplantıya, Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Gülden Türktan, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rena Berber, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Aras Holding Yönetim Kurulu Üyesi Evrim Aras, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Diyarbakır Türk Kadınlar Federasyonu Başkanı Gülşen Duran ve çok sayıda STK, medya ve holding temsilcileri katıldı.

50 iş kadının katıldığı toplantıda, bölgeye yatırımları artırmak ve çözüm sürecine destek konuları tartışıldı. 2 gün boyunca Diyarbakır’da çeşitli temaslarda bulunacak iş kadınları heyeti, ilk çalışmalarını Green Park Otel’de düzenlenen toplantıyla yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, iş kadınlarının Diyarbakır’a gelmesinin bir örnek sergilediklerini ifade etti. Vali Toprak, “Çok ciddi manada burayı gezip görmeye gelen çok insan var. Bizatihi sizin buraya gelmeniz, bu programı yapmanız dahi buraya çok ciddi katkı sağlayacak. Çünkü buradaki o endişe ve korku verici nesnelerin ortadan kalktığı, tam da yatırım yapmanın, gezmenin, buranın değerine değer katmanın güzelliklerini yaşamanın örnek ve cesaretini sizler gösterdiniz” dedi.

“İŞ KADINLARINI DİYARBAKIR’A YATIRIM İÇİN GETİRDİK”

İş kadınlarının buluşmasını sağlayan AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkanı Gürdal Akşit, iş kadınlarını Diyarbakır’a yatırım amaçlı getirdikleri söyledi. Akşit, çözüm sürecini de değinerek, siyasi görüşü ne olursa olsun gençlerin dağlar ölmesini istemediklerini dile getirdi. Akşit, “Kimliklerimiz, etnik kökenlerimiz, doğum yerlerimiz farklı da olsa, hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Hepimizin elini taşın altına koyarak, ülkemiz için ne yaptık, bundan sonra ne yapabiliriz konusunu birlikte gözden geçirebiliriz. Sizlerle birlikte, doğunun değeri, kültür bakımında çok değerli, zengin tarihte çok önemli bir yeri olan, tarihi değerlere sahiptir. Ancak son dönemlerde maalesef, çok iyi şeylerle değil, hep olmaması gereken yönde anılan Diyarbakır’a iş kadınlarını getirmeyi planladık. Bugün burada oluşumuzun başka bir anlamı daha var. Ülkemiz, çözüm süreci diye adlandırdığımız bir süreci yaşıyor. Artık anneler ağmasın diyoruz. Anneler, babalar gizli gizli gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun gencecik fidanların dağlarda ölmesin. Bu ülkeye hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyoruz. İşte bu süreçte, herkes elini taşın altına koysun dedik. Bölgeyi kalkındırmak, barışı imzalamak, aslında orta bir küslük de yok. Ama maalesef gelinen süreç, bizi o noktaya taşımıştır. Biz bundan sonra ülkemizde terörü, kanın dökülmesini istemiyoruz. Nasıl ki, dünyanın pek çok ülkesine komşularımıza barışı taşıyorsak, çözüm üretebiliyorsak, kendimiz için de bunu yapmayı istedik” diye konuştu.

“DEVLET İLE BİRLİKTE YATIRIMLARI HIZLANDIRMAYIZ”

Toplantıda söz alan Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD eski başkın Ümit Boyner ise, bölgeye yatırımların hızlandırılması için devletin desteğinin olması gerektiğini söyledi. Boyner, “Ben bugün buraya Boyner grubunda 4 arkadaşımla birlikte geldim. Daha önce burada faklı faaliyetlerimiz oldu. Bölge mağazalarımız var. Niçin daha fazla istihdam sağlayacak oluşturmuyoruz bunu tartışacağız. Özellikle kadın ve gençlerin işsizliği için yapılabilinecek çok şey var. Bunun için altyapımızı da biraz önem vermemiz gerekiyor. İş gücünü geliştirmek, meslek kazandırmak konuları önümüzdeki dönemlerde çok önemli bir konu olacak. Devlet ile birlikte bunu koordine etmemiz lazım. Devletle ortak çalışabilecek alanlar olmalı. Bu çalışmalar var fakat bunu hız kazanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

İş kadınları heyeti Diyarbakır’da temasları kapsamında Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edip, yarın ise Diyarbakır’ın tarihi mekanlarına gezi düzenleyecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER