Bağımlılıkla Mücadele Merkezi kuruldu

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi, bünyesinde “Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu.

Bağımlılıkla Mücadele Merkezi kuruldu

İnsan sağlığını korumayı ve bağımlılıkla mücadeleyi hedefleyen merkez, kurulması ile birlikte önemli adımlar atmaya başladı.

Öncelikle yıllık eylem planı hazırlayan merkez; halkın ortak kullanım alanı olan Dicle Üniversitesi Hastaneleri ve üniversitesine bağlı tüm birimlerin giriş kısımlarında sigara kullanımını engelleyen yeşil kuşak alanlar oluşturulması konusunda strateji geliştirildi.

Merkez, madde bağımlılığının yanı sıra internet ve cep telefonu bağımlılığı gibi insan sağlığını olumsuz etkileyen unsurlarla da mücadele etmek, bağımlılıkları önlemek için gerekli tedavi ve rehabilitasyon konusunda araştırmalar planlamak, bağımlılığın toplumda gelişimini önlemek için projeler yürütmek, bağımlılığın neden olduğu sağlık sorunları konusunda toplumu bilinçlendirmek ve bilimsel nitelikteki bilgileri kamuoyuna ulaştırmak gibi birçok çalışmayı eylem planı içerisine aldı.

Diyarbakır şehir merkezinde bulunan farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olacak olan DÜBAM; çeşitli kongre, konferans, sempozyum, seminer, panel, kurs ve benzeri bilimsel etkinlikler düzenleyerek bağımlılığa karşı kamuoyunda farkındalığı artırmayı hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER