DİSKİ SEVİNDİRDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ihtiyaç sahibi vatandaşların içme suyunda yüzde 50 İNDİRİM yaptı. HABER: AHMET BEŞENK

DİSKİ SEVİNDİRDİ

Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında alınan Büyükşehir Belediye Meclisinin 27.11.2019 tarih ve 340 sayılı kararı ile uygulanacak olan yeni su tarifesine göre fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlarımız 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren içme suyunu % 50 indirimli olarak kullanacaklar. 
Alınan bu karar ile Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına tabi olmayan 3294 sayılı Kanun kapsamında fakir ve muhtaç durumda olduğu tespit edilen eşi vefat eden kadınlar, 2828 sayılı Kanunda belirlenen öksüz ve yetimler, 2022 sayılı Kanuna göre; 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlar ile Engelli ve muhtaç vatandaşlar 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren içme suyunu % 50 daha ucuza kullanacaklar.
Ayrıca muhtaç asker ailesi, muhtaç asker çocuğu, şehit yakınları, gazi ve milli sporcular bu indirimden yararlanacaklar.
Aynı zamanda sosyal ve kültürel yaşantımızda önemli bir yeri olan taziye evleri de suyu % 50 indirimli kullanacaklar.
Diyarbakır Valisi  ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun iradesi doğrultusunda ilk defa bu kadar geniş kapsamlı yapılan indirim ile 80 bin civarında ihtiyaç sahibinin yüzü gülecek.

Diyarbakır Vali Yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür Vekili Ahmet Naci Helvacı imzasıyla yayınlanan duyurunun 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile geçerli olacağı da edinilean bilgiler arasında.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER