Diyarbakır Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın bu yıl 10.’su düzenleniyor

10. Diyarbakır Tarım ve Hayvancılık Fuarı Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde yerel protokolün yoğun ilgisi ile açıldı. Diyarbakır Valisi, birçok kamu kurumu temsilcisi ve sivil toplum örgütünün katılım sağladığı açılışta kamu sivil toplum işbirliği ve fuarların kent için önemi vurgulandı.

Diyarbakır Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın bu yıl 10.’su düzenleniyor

Tarım Diyarbakır için Stratejik Bir Sektör

Fuarda açılış konuşmasını yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya Tarım ve Hayvancılık Fuarını ilk olarak 2007 yılında organize ettiklerini belirterek artık her yıl düzenli olarak tarım fuarlarını düzenlendiklerini ve bölge illerinden komşu ülkelerden büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Kaya, sivil toplum ve kamu işbirliğinde yerel kalkınmanın sağlanabileceğini ve Diyarbakır’da bu işbirliğinin bu dönemde sağlandığını belirtti.

Tarım sektörünün stratejik bir sektör olduğunu da kaydeden Kaya, tarımın sürdürülebilir hale gelmesi ve ekonomiye katkısının sağlanması gerektiğini belirtti. Kaya Diyarbakır’da Silvan projesi ile tarımsal arazilerin %70’inin sulamaya açılacağını, bu proje ile Diyarbakır’ın sahip olduğu sulanabilir araziler açısından öne çıkacağını dile söyledi. Tarım fuarının artık marka bir fuar haline geldiğine değinen Kaya, Tüyap ile birlikte sadece Diyarbakır’da değil komşu ülkelerde de fuar organizasyonları organize etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 22 ilden ziyaretçi alacağını ifade eden Kaya, fuara yurtdışından Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Kamerun, Ürdün, Gürcistan’dan ziyaretçiler geleceğini vurguladı. Kaya, fuar kapsamında yurtdışından gelen firmalar ile yerel firmalar arasında ikili görüşmeler de organize ettiklerini sözlerine ekledi.

Fuar 02-06 Nisan 2019 tarihleri arasında 5 gün süreyle ziyaretçilere ve alım heyetlerine açık olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER