Diyarbakırlı Minik Yasemin'in mucize kurtuluşu

DİYARBAKIR- 2017 yılında yakalandığı alerji hastalığı nedeniyle yediği yemeklere, aldığı ilaçlara karşı tüm vücudunu saran alerji hastalığı nedeniyle gitmedik hastane bırakmayan Diyarbakırlı 14 yaşındaki Yasemin Akgül'ün imdadına bu konuda uzman olan Dr.Faruk Demir'in uyguladığı tedavi sonrası sağlığına kavuştu.

Diyarbakırlı Minik Yasemin'in mucize kurtuluşu

Baba Hasip Akgül, 2005 doğumlu olan Yasemin AKGÜL adındaki kızının her türlü ilaca karşı alerjisi olduğunu, 2017 yılı içerisinde ise artık yiyeceklere karşıda alerjisinin başladığını söyledi. Bundan ötürü de ailece çaresiz kaldıklarını aktardı. Akgül, kızını birçok şehir , değişik hastanelere ve  doktorlara götürdüğünü, ancak o hastanelerde bulunan tüm doktorların kızını tedavisini bulamadıklarını ifade ederek, kızının alerjisinden dolayı doktorlar, hastayı direk canlandırma odasına bırakıp adrenalin vurduklarını belirtti. Bu sebepten ötürü de doktorlar belli etmese de, AKGÜL ailesi her an, başınız sağ olsun korkusu ile beklediklerini bildirdiler.

UZMAN DOKTOR FARUK DEMİR’İN BAŞARILI MESLEK HİKAYESİ

Çocuğunun yakalandığı amansız hastalğına çare bulmak için  şehir şehir gezen baba Hasip Akgül, bu konuda yaptığı araştırmalar sonrası Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ile Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı olan Uzm. Dr. Faruk Demir için aldığı olumlu referanslar ile bir kez daha yola koyuldu. Baba Hasip Akgül, kızlarının her şeye alerjisi olduğunu, bu sebeple de yoğun bir araştırma sonucunda kızlarını tedavi edebilecek doktorun Faruk DEMİR olduğunu, bundan ötürü de kızlarını Diyarbakır’da değil de, bu konuda çok iyi referansa sahip Dr.Faruk Demir'in bulunduğu Aydın’da tedavi ettiklerini ve sonunda kızının sağlığına kavuştuğunu, bir baba olarak dünyanın en mutlu insanı olduğunu sevincini dile getirmekte zorlandığını ifade etti.

Kızını, Uzm. Dr. Faruk DEMİR'e götürdüklerinde, başarılı doktorun bilgisinden ötürü bu duruma cesaretle yaklaştığını ve kızlarının tedavi edilebileceğini söyledi. Aydın ilinde özel muayenesi bulunan Uzm. Dr. DEMİR’in eğitim geçmişi ve kariyeri başarılarla dolu. Uzman Dr.Faruk Demir ilk eğitimini 1986-1992 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1992-1994 yıllarında Bolu/Mengen/Gökçesu ve Pazarköy Sağlık Ocağı Tabibliği’nde mesleğine adım atmış.

DİYARBAKIR'DA UZUN YILLAR HİZMET ETMİŞ

Bolu’daki iki yıllık görevinin ardından 1994-1998 yılları arasında dört yıl boyunca Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak mesleğini sürdürürken; burada elde ettiği tecrübe ile İzmir/Foça’da 1999-2000 yılında 30 yataklı İaşeli Revir Tabip Asteğmenlik görevinde yer aldı.

Ardından yolu yine Diyarbakır’a düşen Uzm. Dr. Faruk DEMİR, buraya ikinci gelişinde 11 yıl boyunca (2000-2009) Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Uzman Doktor ve serbest muayehane görevinde bulundu.

Sonrasında ise 2 yıl boyunca da (2009-2011) Diyarbakır Özel Hastanesi’nde görev aldı. Uzm. Dr. Faruk DEMİR’in bu seferki güzergahı ise Elazığ’a oldu.

2011-2012 yılında Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları; akabinde ise 2011-2013 yılları arasında da Fırat Üniversitesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı / Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Bilim Dalı Yan Dal Araştırma Görevlisi olarak görevine devam etti. Bu sırada 2012 yılından itibaren Çocuk Alerji ve İmmünoloji alanında 3 yıl süren doktora eğitimini tamamladı.

Sonrasında yolu Aydın’a düşen Faruk DEMİR, burada 2014-2016 yıllarında Adnan Menderes Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı / Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Bilim Dalı Yan Dal Araştırma görevlisi olarak bulundu.

 Uzm. Dr. Faruk DEMİR, 2016-2018 yıllarında Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Kliniği Devlet Hizmet Yükümlülüğü olarak mesleğini sürdürürken kendileri bir kez daha Aydın’a gitti.

Şu anda Aydın’da aktif görevini sürdüren Uzm. Dr. Faruk DEMİR, Aydın Çocuk Alerji Merkezi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları – Çocuk İmmünolojisi ve Alerjisi görevinde bulunmaktadır.  

Üyesi olduğu dernek ve kuruluşlar ise; European Academy of Allergology and Clinical Immunology (EAACI), Çocuk Alerji ve Astım Derneği, Milli Pediatri Derneği, Türk Pediatri Kurumu, Türkiye Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği ve Aydın Tabip Odası’dır.
Doktorumuzun tedavi ettiği hastalıklar sırasıyla; Çocuklarda Astım, Alerji, İnek Sütü Alerjisi, Atopik Dermatit, Alerjik Astım, Kaşıntı, Çocuklarda Egzama, Alerjik Bronşit, Astım, Alerjik Nezle, Bağışıklık Sistemi Problemleri, Saman Nezlesi (Alerjik Rinit), Ev Tozu Alerjisi, Solunum Yolu Enfeksiyonları, Gelişim Bozuklukları, Tüm Çocuk Hastalıkları, Çocuklarda Yüksek Ateş, İdrar Yolu Enfeksiyonu, Ateş, Prematürite, Krup, Güneş Alerjisi, Alerjik Kontakt Dermatit, Astım ve Bronşit, Çocuk Kan Hastalıkları, Sağlam Çocuk Muayene, Hasta Çocuk Muayenesi, Bebeklerde Gaz Sancısı (Colic), Nefes Darlığı, Kistik Fibrozis, Öksürük, Bronşektazi’dir.
HABER: Devrim AKTÜRK

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER