DTSO ve DTB’den Diyarbakır için birliktelik vurgusu 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Oda/Borsa Müşterek toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

DTSO ve DTB’den Diyarbakır için birliktelik vurgusu 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Odalar ve Borsalar kanunu gereği dört ayda bir yapılması gereken Oda/Borsa Müşterek toplantısına Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Oda/Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genelsekreterleri katıldı.

Toplantıda konuşan DTSO Başkanı Kaya, Oda ve borsanın birlikteliğinin, geçmişten gelen bir kültür olduğunu dile getirdi. Bu birlikteliğin kurumsal birlikteliğe dönüştürmenin önemine değinen Kaya, "Diyarbakır’da bir sivil toplum birlikteliği var, bu birliktelik kamu çalışmalarını da tetikliyor” dedi. Ticaret Borsası Başkanı Yeşil ise oda borsa ve STK’ların iş birliğinin önemine değinerek, “Diyarbakır’da ticaret odası ile bir araya gelerek bunu başardık”, bunun diğer oda ve borsalara da örnek teşkil ettiğini söyledi. 

“İpekböcekçiliği Zirvesi yapılacak”
Toplantıda Kulp’ta bulunan İpekböcekçiliği ve İpekli Dokuma Fabrikasında gelinen aşama ve yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirme yapıldı. Var olan sorunların çözümüne ilişkin ekip kurulacağı ve geniş çaplı bir ARGE çalışması yürütüleceği kararı alındı. Akademik danışmanlık desteği ve fuar alanı ile ilgili de görüş alış verişi yapıldı. Ortak toplantıların bundan sonra düzenli bir şekilde yapılacağı kararlaştırıldı. 
Toplantıda ayrıca tüm tarafların katılabileceği bir İpekböcekçiliği Zirvesi düzenlemesi için en kısa sürede çalışmalara başlanacağı kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER