Film Yönetmeni Ferzan Özpetek Diyarbakır'da

Sinema yönetmeni Ferzan Özpetek, 'Kemerlerinizi Bağlayın' filminin özel gösterimi için Diyarbakır'a geldi.

Film Yönetmeni Ferzan Özpetek Diyarbakır'da
 Sinema yönetmeni Ferzan Özpetek, 'Kemerlerinizi Bağlayın' filminin özel gösterimi için Diyarbakır'a geldi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin talebi doğrultusunda kentte özel bir gösterim organize eden Özpetek, Diyarbakır'a geldi. Cemilpaşa Konağı'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kahvaltıya katılan Özpetek, burada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile bir süre sohbet etti. Kahvaltının ardından konuşan Kışanak, Diyarbakır'ın henüz kapağı açılmamış bir hazine olduğunu söyledi. Kışanak, "Diyarbakır'ın inanılmaz bir tarihi birikimi, inanılmaz bir tarihi mirası var. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, 8 bin yıllık kesintisiz Kent yaşamının sürdüğü ender bir kentte yaşıyoruz. Ancak bunu yeterince anlatabildik mi, yeterince tanıtabildik mi, yeterince bu güzelliği başkalarıyla paylaşabildik mi? Doğrusu bu tür soruların yanıtına henüz evet yanıtını veremiyoruz. Bizler evet gözümüz gibi sakınıyoruz Diyarbakır'ı çok seviyoruz. Amed'i belki paylaşmak için kıskanıyoruz ama paylaşırsak çoğalacağına da inanıyoruz. Herkes buraya gelsin, buranın güzelliğini görsün istiyoruz.Biz Diyarbakır için elçi arıyorduk. Bizim aramamıza gerek kalmadan elçimiz bizi buldu" dedi.

Diyarbakır'ın güzelliğini ve tanıtımını tüm dünyaya duyurmak için böyle bir çalışmaya ihtiyaçlarının olduğunu belirten Kışanak, Ferzan Özpetek'e teşekkür ederek el birliğiyle bu tür çalışmaları artıracaklarını kaydetti.

'Kemerlerinizi Bağlayın' adlı uzun metrajlı filminin özel gösterimi için ilk kez Diyarbakır'a gelen yönetmen Ferzan Özpetek ise, sinemanın bir şehrin ve kültürün tanıtılması için önemli bir araç olduğunu dile getirdi. Özpetek, Lehçe'de düzenlenen gösteriminin ardından kente çok sayıda turistin geldiğini anlatarak, aynı şeyin Diyarbakır için de olması temennisinde bulundu.

Kahvaltının ardından Özpetek ve beraberindekiler, Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret etti.

Özpetek'in çekmiş olduğu 'Kemerlerinizi Bağlayın' filminin özel gösterimi bu akşam saat 19.30'da Mega Center Cinemall'da gerçekleştirilecek. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER