Fotono 21 ‘Fotoğraf Eğitim Günleri’ düzenliyor!

DİYARBAKIR- Fotono21 Fotoğraf Derneği ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliği ile Diyarbakır’da 2.si düzenlenen “Diyarbakır Fotoğraf Eğitim Günlerin” uygulamalı ve söyleyiş programı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Konferans salonunda 19, 20, 21, Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Fotono 21 ‘Fotoğraf Eğitim Günleri’ düzenliyor!

Fotono21 fotoğraf derneği ikincisini Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliği ile düzenleyeceği ‘İleri Düzey Fotoğraf Eğitim Günlerine’ katılım sağlayan Fotoğraf severler ve Kursiyer Öğrenci gençlere Evrensel Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Ali Dağer ve Necmettin Karaca  “Portre Fotoğrafçılığı “Makro ve Ornito fotoğrafçılığı”, “Üst Üste Çekim Bracketing Nedir Nasıl Yapılır ” “Adobe Lightroom ile fotoğraf düzenleme” hakkında bilgi verirken Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi Spor Editörü ve Foto Muhabiri Şehmus Kızılaslan da, “Basın Fotoğrafçılığı”  Fotono 21 Dernek Yönetim kurulu üyeleri Hasan Akcay “Sanat ve Etik” Avukat Ali Düzdemir ise “Telif Hakları” konulu sunum ve söyleşi ile bilgilendirme ile katkı sunacaklar.


“BU TÜR EĞİTİMLER İLE DAHA GÜÇLÜ FOTOĞRAFLAR ÜRETİLECEK”
Programla ilgili açıklamalarda bulunan Fotono21 Fotoğraf Derneği Başkanı Mehmet Kılıçoğlu,  “Önyargılardan uzak sadece fotoğraf paydasında bir araya gelen üyelerden oluşan derneğimiz imkanları dahilinde ücretsiz hizmetlerine ve gönüllü çalışmalarda bulunmaktadır. Karacadağ Kalkınma ajansı ile işbirliği içinde ileri düzey fotoğraf eğitimleri ile çekilen fotoğrafların nitelik olarak daha çok gelişmesini hedefliyoruz. Fotoğraf sanatına olan ilgi ve talebin artması, mobil aygıtların nitelikli özelliklerinin fotoğrafçılıktaki kuralları değiştirmesi, hızla yaygınlaşan sosyal ağların fotoğraf üretimini artırması bir yandan görsel üretimi arttırırken bir yanda da görüntü kirliliği oluşmasına sebep oluyor. Bu tür eğitimler ile daha güçlü fotoğraflar üretilecek” dedi.

“HUKUKİ SÜREÇ İÇİN EĞİTİM OLDUKÇA FAYDALI”
Avukat Ali Düzdemir de geligüzel çekilen bir fotoğrafın daha sonrasında hukuki cezalar alacağımız bir sürecin başlamasına sebebiyet verebileceğini bundan dolayı hukuki haklar ve karşılaşılacak cezai işlemler hakkında yapılacak bu eğitimin çok faydalı olacağını söyledi.

“BU EĞİTİM GENÇLERİN UFKUNU AÇAR”
Yıllaradır bölgede muhabirlik yapan Şeyhmus Kızılaslan da, bir hobi olarak değil de meslek olarak fotoğrafçılığı seçecek olanların bu işin zorluklarını ve çekim süreçlerini öğrenecek olmasının çok faydalı olacağını bu eğitim ile özellikle gençlerin ufkunun açılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER