Pkk’nın İlk Grupları Türkiye’den Ayrıldı

Barış süreciyle birlikte Türkiye’deki silahlı güçlerini geri çekme kararı alan PKK, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı’ndan ilk grubunu Kuzey Irak’ta bulunan Metina kampına çekti.Geri çekilme süreci ile birlikte harekete...

Pkk’nın İlk Grupları Türkiye’den Ayrıldı
Barış süreciyle birlikte Türkiye’deki silahlı güçlerini geri çekme kararı alan PKK, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı’ndan ilk grubunu Kuzey Irak’ta bulunan Metina kampına çekti.

Geri çekilme süreci ile birlikte harekete geçen PKK’lı gruplar, Kuzey Irak’ta bulunan kamplara yönlendi. 8 Mayıs tarihinde geri çekilme kararı alan PKK, 7. günde Ciger Kırat sorumluluğunda bulunan 7 kadın, 6 erkek olmak üzere 13 kişi ile ilk grubunu sınır dışına çekti. Sabah saat 06.25 sıralarında Türkiye sınırlarını terk eden PKK’lı grup, Kuzey Irak sınırında bulunan Metina kampı Hiror bölgesinde karşılandı. Türkiye’den gelen ilk grubu karşılamak için Hiror bölgesinde hazırlık yapan örgüt mensupları, Türkiye’den gelen silahlı PKK’lı grup için karşılama töreni düzenledi.

“ÖCALAN’IN TALİMATI BİZİM İÇİN EMİRDİR”

Silahları ile birlikte Türkiye sınırlarını terk ederek Kuzey Irak’ta bulunan kamplara çekilen PKK’lılar, Öcalan’ın talimatlarının kendileri için emir olduğunu söyledi. Karşılamanın ardından açıklama yapan PKK’lılar, “Zorlu bir yolculuğun ardından buraya yetiştik” ifadelerini kullandı.

Aslan kod isimli PKK’lı tüm zorluklara rağmen alınan karar doğrultusunda Türkiye sınırlarını terk edip döndüklerini dile getirdi.

GAZETECİLERİN ZORLU YOLCULUĞU

Türkiye’den Kuzey Irak’a gelen ilk PKK’lı grubu görüntülemek üzere Irak’ın Duhok şehrine çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci geldi. Gazeteciler bir gün Duhok’ta kaldıktan sonra PKK’lılar tarafından gönderilen araçlarla Türkiye sınırında bulunan Metina kampına götürüldü. Kamp girişinde gazetecilerin çantaları arandıktan sonra cep telefonlarına el konuldu. İlk grubu görüntüleyen gazetecilere kamptan ayrılırken telefonları geri verildi.

Türkiye’de bulunan silahlı PKK’lıların geri çekilmesinin devam edeceği belirtildi. İlk etapta sınır boyunda bulunan PKK’lıların geri çekileceği, bunun ardından Diyarbakır, Van ve Tunceli bölgesinde toplanacak olan örgüt mensuplarının gruplar halinde Kuzey Irak’a gideceği ve en son ise Karadeniz üzerinden Tunceli ve Diyarbakır’a gelecek olan örgüt mensuplarının sınır dışına çıkmasının beklendiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER