Yeni Nesil Gazetecilik Projesi İşsiz Gazetecilere İstihdam Kapısı Oldu

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleşen, İşKur ve Dicle Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiği “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Ve İstihdam Programı” genç iletişimcilere ve gazeteci adaylarına istihdam umudu oldu. Önümüzdeki günlerde bölgedeki başka kentlerde de bu projenin hayata geçirilmesi bekleniyor. BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi,Diyarbakır ve Mardin’de gerçekleştirilen programlar sonunda yaklaşık 50 kişiye iş imkanı yarattıklarını söyledi. Günbegi,”Büyük ilgi gören ve olumlu sonuçlar meydana getiren projeye inşallah daha güçlü katılımlarla devam edeceğiz” dedi.

Yeni Nesil Gazetecilik Projesi İşsiz Gazetecilere İstihdam Kapısı Oldu

Türkiye’de istihdam sorunu yaşayan ve iş imkanı arayan mesleklerin başında gazetecilik geliyor. Üniversitelerin bünyesinde faaliyet gösteren işletme fakülteleri ve gazetecilikle ilgili bölümler her yıl binlerce mezun verirken,bunların büyük bölümü iş bulamamanın hayal kırıklığını yaşıyor.

İşte bu ortamda

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleşen, İşKur ve  Dicle Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiği “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Ve İstihdam Programı” genç iletişimcilere ve gazeteci adaylarına istihdam umudu oldu.Şu ana kadar bazı illerde gerçekleşen programların sonunda çok sayıda genç gazeteci iş imkanı bulurken,programların önümüzdeki günlerde başka kentlerde devam etmesi bekleniyor.

Yaklaşık 50 Kişiye İş Kapısı

BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi,Diyarbakır ve Mardin’de gerçekleştirilen programlar sonunda yaklaşık 50 kişiye iş imkanı yarattıklarını söyledi. Günbegi,"Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programımız’’ yerel ve ulusal basın işletmelerinin nitelikli personel ihtiyacını karşılamak ve basın işletmelerinin personel giderlerine katkı sağlamak gayesiyle düzenlediğimiz bu programa, üniversitelerin; İletişim Fakülteleri, İİBF, Hukuk ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin son sınıf öğrencileri veya mezunları ile ilgili bölümlerin önlisans mezunları başvuru yapmış olup program başvuruları 21 - 26 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Başvuranlar arasında gerekli şartları taşıyanlar ise 27.12.2018 tarihinde saat 10’da Mardin Artuklu Kaymakamlığı toplantı salonunda mülakatları yapılmış olup 40 aday adayı arasında başarılı olan 25 kursiyer belirlendi.

İş Kur’dan Mali Destek

Bu kursiyerler 31 Aralık 2018 – 25 Ocak 2019 tarihleri arasında hafta içi eğitimleri yapılmış olup 30 Ocak’ta yapılan yazılı sınavın ardından başarılı olan 21 kursiyer çeşitli basın kuruluşlarında İŞKUR’un işbaşı eğitim programı desteğiyle 9 ay çalıştırılacak ve kendilerine, program süresince katılımcı zaruri gideri (günlük 77,70 TL, öğrenciler için 58,27 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL) ile kısa vadeli sigorta prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Alanında uzman isimler ve gazeteciler programa katılarak  kursiyerlere, gazetecilik tecrübelerini aktardılar.Çok verimli bir çalışma oldu.

Şube Müdürlüğümüzce Diyarbakır’da, İŞKUR ile ortaklaşa 1-22 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlediğimiz “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı”mızda ise her ne kadar 25 resmi kursiyerimiz olsa da 36 kişiye eğitim verdik ve 24 kursiyerimiz yerel gazeteler, Haber Ajansları ve TV Kanallarında istihdam ettirdik. Şu ana kadar yaklaşık 50 arkadaşımıza istihdam kapısı açmış olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz.

Katkı Sunanlara Teşekkür Etti

Bize bu imkanları sunan BİK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ve BİK Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürü İsmail Çiçek, Mardin İŞKUR İl Müdürü Mehmet Akın ve Müdür Yardımcısı  Abdurrahim Yalçın ile Diyarbakır’da bulunmuş olduğumuz süre zarfında bizleri yalnız bırakmayan, en fazla istihdam sağlayan Diyarbakır medyamıza, tüm basın işletmelerine ve kursiyerlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER