İFTARLIK MÜSLÜMANLAR…

Öncelikle inancı tam, imanı bütün ve paylaşımı yaşamına enteğre etmiş, ALLAH inancı, sevgisi ve korkusu yüreğinde yer edenleri tenzih ederek başlamak isterim. Tabi ki onlar kendini çok iyi bilirler. Hani bir sözümüz vardır derler ya: ‘Namaz kılıyormusun’ diye karşıdaki de seri bir şekilde der ki: “Her Cuma, her Cuma, her Cuma.’ Ha işte şimdilerde de ‘Her Ramazan, her Ramazan, her Ramazan’ Müslüman oldukları akıllarına gelen, onu da göstermelik yapan çok sayıda zevat ile birlikte Ramazanı şerifi eda edeceğiz. İslam alemine hayırlı olsun.

Tabi yazıma başlamadan önce Perşembe günü bir basın açıklaması yaparak serzenişte bulunan Ortak Akıl Platformuna kısa bir not yollamak istiyorum.

Perşembe günü basın toplantısı düzenleyerek üstü kapalı şeyler söyleyip ardından Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşemediklerini, çevresini saran etten duvara tosladıklarını itiraf eden platformun değerli üyelerine bir tavsiyede bulunarak yazımı nakletmek isterim. Ortak akıl platformuna tavsiyem odur ki bizlere çok şey söylediler ama hiçbir şey de söylemediler. Bir platform olarak açıklama yaptıklarında somuta dayanan argümlarları ortaya koyarlarsa ve deşifre ederlerse kendilerinin gitmesine gerek yok Sayın Cumhurbaşkanı onların yanına gelecek kadar mütevazidir. Yeter ki bir şeyleri biliyorlarsa ona ulaştırmayı bilsinler. Aksi toplantılar yaparak yuvarlak, ucu açık, teyide muhtaç cümlelerin sarf edilmesi bir sonraki toplantılarına basın mensuplarının katılmaması ile sonuçlanabilir. Yani kayda değer söylemler yok ise bizlerin o toplantılara katılmasının bir kıymeti harbiyesi olmaz diyor bir dip not iliştiriyorum.

6 Mayıs Pazartesi ALLAH nasip eder ise oruç tutulacak, içkili mekanların bazıları kapanacak, televizyon ekranlarında HADİSLER dillendirilecek. Kimi programcılar yıllık harçlıklarını kazanacak, kimi çok Müslüman olacak yada olmuş gibi görünecek. Velhasıl kelam Ramazan ayı çok sayıda GİBİ görünmek gayretinde davranış sergileyenlerin anfitiyatrosu gibi dramalara ev sahipliği yapacak.

Ben şahsen bu şahıslara İftarlık Müslümanlar diyorum. Beyni olan ama düşünmeyi bilmeyen, insanlıktan nasiplenmemiş ama bir şekilde paranın nereden geleceğinin kokusunu çok iyi alan av köpekleri misali olan çakma şahsiyetsizlerde var olacak bu mübarek ayda.

Yaşamlarında her şeyi göstermelik yapabilmek, caka satmak daha fazla kazanmak uğruna dini sembolleri, kutsalları ve aklınıza gelebilecek her türlü argümanı kullanarak toplumda itibar kazanmak isteyenlerde mübarek ayda türeyecek.

Ayrıca çok sayıda program sunucusu da sezonluk leylekler gibi ekranlardaki yerlerini alacaklar, cak, cukları anlatacaklar, program çıkışı çeklerini alıp keyif çatacaklar.

İftar programları diyerek boy, boy sosyal medya kahramanlıkları yapacakların, yedikleri zengin sofralarının resimlerini paylaşacakların sayısı da çok fazla artış gösterecek şu mübarek ayda.

Ne değişmeyecek biliyor musunuz! Dilenci sayısında azalma olmayacak ki üzerine ithal dilencilerde eklenecek, 75 – 80 – 50 deki zenginliğin zirve yaptığı uğraklarda, Sanat sokağında yapılan sanattan uzak hareketler, birde gecelik ilişkiler zirve yapacak. Yani öyle görünüyor ki bu yıl Ramazan ayının uğramayacağı yerlerde geceler daha hareketli olacak, nede olsa Şeytan mesaide…

Yani birileri İftarlık Müslüman olacak, birileri İftarmlık Müslüman olduğu için boşalan piyasanın nimetlerinden yararlanacak bolca.

Tüm okurlarımın Mübarek Ramazanı Şeriflerini tebrik ederken rabbimin bizleri muhafaza etmesini diliyor, dua ediyorum.

Saygılarımla

Ahmet BEŞENK

YORUM EKLE