19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kulp’ta Coşku İle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Hükümet Konağı Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.Atatürk anıtına çelenk kurulması ile başlayan etkinlik daha sonra,...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kulp’ta Coşku İle Kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Hükümet Konağı Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Atatürk anıtına çelenk kurulması ile başlayan etkinlik daha sonra, Kulp Lisesi bahçesinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasından sonra, günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Kulp Lisesi tarih öğretmeni Meryem Asilalmaz yaptı. Asilalmaz, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini ifade ederek, "94 yıl önce ülke bağımsızlığının meşale ateşi Samsun'da 19 Mayıs'ta atıldı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik, halat çekme, çuval giyme yarışı gibi voleybol gösterisi ve son olarak ta Kulp lisesi öğrencilerin yörelere ait halk oyunları ile devam etti. Etkinlikte şiir, kompozisyon, satranç, resim ve spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Orhan Yurdakul ve Belediye Başkanı Nesim Şimşek verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2013, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER