Bakan Kurum Sur esnafını ziyaret etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile birlikte Sur ilçesinde yapımı devam eden çalışmaları inceledi, şehit aileleri ve gazilerle düzenlenen programa katıldı, Kent Meydanında incelemelerde bulundu, Yenişehir ilçesinde esnafa hayırlı işler diledi.

Bakan Kurum Sur esnafını ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Kurum Kurum, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve bakanlık üst düzey bürokratları ile birlikte Sur İlçesinde yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Bakan Kurum, Vali Güzeloğlu, Başkan Atilla ve beraberindekiler Sur İlçesinde yapılan konutlarda incelemelerde bulundu. Ardından restorasyonu devam eden Fatihpaşa (Kurşunlu) Camii’ni ziyaret eden Bakan Kurum ve protokoldekiler burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı, Sur İlçemizde yapımı devam eden Millet Bahçesi alanında incelemelerde de bulunarak yapılan çalışmaları yerinde denetledi.

Ardından Bakan Kurum ve beraberindekiler, Valilik tarafından düzenlenen programda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program,  Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın konuşması ile devam etti. Şehitlere ve gazilere minnettar olduklarını belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: "Şehitlik ve gazilik, yüce dinimiz ve milletimiz nezdinde en yüksek makamlardan biridir. Çünkü şehitlik ve gazilik, mukaddes değerler uğruna verilen can ve akıtılan kan ile elde edilmekte olan iman ve inançla kazanılmaktadır. Topraklarımızın vatan olmasında Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs’ta, bölgemizde, 15 Temmuz’da, Fırat Kalkanı’nda, Zeytin Dalı Operasyonu sırasında önce vatan, önce bayrak diyerek canını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin gözünde en müstesna yerdedir. Gazilerimize ve şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkmak, şehit ailelerimize destek olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek en ulvi görevimizdir. Devletimiz, şehit ve gazilerimizin ailelerine gereken desteği vermektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olmaktan ve hizmet sunmaktan büyük bir onur duymaktayız. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanıbaşınızdayız. Bu duygularla, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum."

Vali Güzeloğlu ve Milletvekili Eker'in ardından bir konuşma yapan Bakan Kurum, şunları söyledi: "Terör örgütü çukur kazdı, devletimiz bu çukuru kapattı. Kalpleri kırdılar, biz bu kalpleri fethetmek, buradaki yaşamı yeniden sürdürmek adına Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde devlet olarak seferber olduk. En kısa zamanda Diyarbakır Sur bölgesinde terör örgütünden zarar gören vatandaşlarımızın yarasını sarmak adına hızlı bir sürece girdik. Bu süreçte vatandaşlarımıza evlerini teslim etmeye başladık. Terör örgütünün Diyarbakır'da tarihi, dini ve kültürel değerlere zarar vererek Diyarbakırlıların hafızasını yok etmeye çalıştı, fakat devletimiz buna müsaade etmedi. Cumali Atilla burada 2 senedir hizmet ediyor. Devletimizin buraya gönderdiği ödeneği Diyarbakır ve Diyarbakırlılar için harcadığınız zaman neler oluyor, buna hepimiz şahit oluyoruz. Bundan önceki belediye başkanları maalesef devletin buraya gönderdiği, vatandaşa harcanması gereken bedelleri dağa, terör örgütüne göndermiş. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçime yönelik açıkladığı manifestoda 11 madde bulunuyor. Bunların 8'inin çevre ve şehircilikle alakalı. Şehirlerin yaşam seviyesini yükseltme, deprem riski olan binaların dönüşümü, 81 ilin her birinde en az bir millet bahçesi kurmak, şehirlerin atık su ve yağmur suyu problemini çözmek ve marka şehirler yapmak üzere hazırlanan manifesto çerçevesinde şehirlere gidiyoruz. Kent protokolü ile görüşüp, istişare yapıyoruz. Yapılan istişareler neticesinde projeleri hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Sur ilçesindeki kentsel dönüşümle alakalı ihalesi yapılmayan ve yapımına başlanmayan proje kalmadı. Diyarbakır'da 3 millet bahçesi yapılacak, bunlardan ikisini teslim ettik. Üçüncüsü de eski Diyarbakır Stadı'nda oluşturulacak’’

Konuşmaların ardından program sona erdi.

 Daha sonra Bakan Kurum, Vali Güzeloğlu, Başkan Atilla ve protokoldekiler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan "Kent Meydanı"nda incelemelerde bulundu," Kitap Kahve"de ders çalışan öğrencilerle görüştü.

Ardından Yenişehir ilçesine geçen Bakan Kurum, Milletvekili Eker, Başkan Atilla, AK Parti İl Başkanı Budak ile birlikte Gevran Caddesinde esnafa hayırlı işler diledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER