Bismil Fatih Anadolu Lisesi'nden İcatlar

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Oğuzhan Önal, çeşitli elektronik aletlerden elde ettiği parçalarla yaz sıcağının bunaltıcı etkisine karşı taşınabilir, pille çalışan bir serinletici icat etti.Kısa...

Bismil Fatih Anadolu Lisesi'nden İcatlar
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Oğuzhan Önal, çeşitli elektronik aletlerden elde ettiği parçalarla yaz sıcağının bunaltıcı etkisine karşı taşınabilir, pille çalışan bir serinletici icat etti.

Kısa sürede icat ettiği serinleticinin diğer seyyar serinleticilerden farklı olarak etkisinin daha fazla ve güçlü olduğunu belirten Önal; bu çalışmanın kendisi için basit bir icat olduğunu belirtti. Küçüklüğünden beri dikkatini çeken ve kullanılmayan parçalardan oluşan aletleri kullanarak bir şeyler ortaya çıkardığını söyleyen mucit, bu alanda aklının ileri düzeyde çalıştığını, fakat çevrenin bu gibi icatlarda kendisine verilen desteğin yetersizliğinden şikayet etti. Bundan önce de spagetti makarnanın yenilmesindeki zorluğu ortadan kaldırmak için diş fırçasındaki fırçayı döndüren pervaneyi çatalla birleştiren mucit, spagetti makarnayı kendi kendine saran elektronik bir çatal icat etmiş. Daha birçok icadının olduğunu belirten mucit kendisine yeterli desteğin verilmesi halinde daha güzel icatları yapacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER