Bismil'de Şok!

3 yıl önce temeli atılan ve önümüzdeki Haziran ayında inşaatının tamamlanması gereken Bismil’deki devlet hastanesi durdu. Buna gerekçe firma ile TOKİ arasında yaşanan ödenek sorunu gösterilirken,100 yataklı hastane inşaatının durması mevcüt devlet hastanesinin ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığ ilçede şok etkisi yarattı. Bir başka iddia ise iki fabrika arasındaki alanda yapıldığı için belediyenin ruhsatı durdurması ve TOKİ’nin de bu nedenle ödenek kestiği.

Bismil'de Şok!

BİSMİL’E HASTANE ŞOKU…SÖZLEŞME SÜRESİNİN BİTMESİNE 1 AY KALA İNŞAAT DURDU

3  yıl önce temeli atılan ve önümüzdeki Haziran ayında inşaatının tamamlanması gereken Bismil’deki devlet hastanesi durdu. Buna gerekçe firma ile TOKİ arasında yaşanan ödenek sorunu gösterilirken,100 yataklı hastane inşaatının durması mevcüt devlet hastanesinin ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığ ilçede şok etkisi yarattı. Bir başka iddia ise iki fabrika arasındaki alanda yapıldığı için belediyenin ruhsatı durdurması ve TOKİ’nin de bu nedenle ödenek kestiği.

HASTANE İNŞAATI DURDURULDU

 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan 100 Yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatı parasal sorunlar gerekçe gösterilerek durduruldu. 3  yıl önce temeli atılan ve inşaatı yapan firma ile TOKİ arasında yapılan sözleşmeye göre 25 Haziran 2013 tarihinde tamamlanarak Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesi gereken hastane inşaatının 1 aydan beri durduğu bildirildi.

TAŞERON VE İŞÇİLER İŞ BIRAKTI

5 kattan oluşan inşaatın durma nedeni iddiaya göre firma ile TOKİ arasında yaşanan ödenek sorunu. Sözleşmeye göre 14 milyon 600 bin TL’ye mal olması gereken hastane inşaatı için firmanın hak ediş alamadığı için ödenek sorunu yaşadığı ve bu yüzden çalışmaları durdurduğu öğrenilirken,taşeron firmalar ve işçilerin de paralarını alamadıkları için iş bıraktığı kaydedildi.

Bir başka iddia ise iki fabrika arasındaki alanda yapıldığı için belediyenin ruhsatı durdurması ve TOKİ’nin de bu nedenle ödenek kestiği.

İLÇEDE SAĞLIK DRAMI YAŞANIYOR

Daha önce iş kazalarının da meydana geldiği hastane inşaatının durması,mevcüt devlet hastanesinin hasta ihtiyacı karşılayamadığı için her gün sağlık alanında dramatik görüntülerin yaşandığı 150 bin nüfüslü Bismil’de şok etkisi yarattı. Bu yüzden her gün çok sayıda hastanın Batman ve Diyarbakır’daki hastanelere nakledildiği, bir çok acil hastanın da dram yaşadığı Bismil’de yaşanan bu tablo halkın tepkisini toplarken,vatandaşlar sorunun bir an önce giderilmesini istiyor.

’25.06.2013’TE BİTECEK’ DENİLİYOR AMA…

 İlçe Merkezine bağlı Köseli köyündeki 428 Ada /1 nolu parselde yapılan  inşaatın  ihalesi TOKİ tarafından yapılarak 08.07.2010 tarihinde sözleşmesi imzalandı.. 12.07.2010 tarihinde yer teslimi yapılan inşaatın 14 bin.188 bin TL olup 1080 günde yani, 25.06.2013 tarihinde teslim alınması gerekiyor. Ancak bu sürenin bitimine az bir süre kala inşaatın durması krize yol açtı.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2013, 02:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgür DOĞAN
Özgür DOĞAN - 11 yıl Önce

bismil 'deki hastane inşaatında çalışan bazı arkadaşlarımdan duyduklarıma göre firmanın bütün iyi niyetine rağmen toki bölgeye yeteri kadar önem vermemiş. firma tokiden para alamayıncada inşaat durmuş ve herkes mağdur olmuş.

Yener CAN
Yener CAN - 11 yıl Önce

toki'nin bu tavrı tamamen siyasi olduğnu düşünüyorum !!!!

Mustafa DEMİR
Mustafa DEMİR - 11 yıl Önce

tamamen karadenizlilerin elinde olan toki nin diyarbakir'a yapilan yatirimi yokuşa sürmeleri beni̇ hiç saşirtmadi

tokinin işi değilmi hiç şaşırmadım
tokinin işi değilmi hiç şaşırmadım - 11 yıl Önce

tokiyle iş yapan hangi firma bu duruma düşmedi ki. toki zaten iş bitmeden nerde görülmüş para verdiği hep aynı sonuç. toki herkezi mağdur ediyo. halk tepkisini tokiye göstemeli, göstermeli ki hem işçiler sıkıntı çekmesin hem firma hemde halk !

ferhat demir
ferhat demir - 11 yıl Önce

yazık günah.. inşaat bitmiş gözüküyor ama görünen o ki bitmeyecek cünki başka sehirde olsaydı miiet vekili ve bakanlar coktan el atmıştı. ne yazık ki bide bizim bismilli bakanımız var. insanlar ölüyor sayın bakanım el at bu işe sağlık diyiyoruz

bismilli vatandaş
bismilli vatandaş - 11 yıl Önce

bu memleketin sahipleri ne güne duruyor. hastane yapıyporuz dediniz seçim zamanı olsa el atardınız bu işe.toki hangi hastaneyi zamanında bitiriyor

Haxı kargoz
Haxı kargoz - 11 yıl Önce

toki bahane 3 yılda bitmez mi bir inşaat . işini bitir bitirince zaten alırsın kalan bütün paranı.

bismilli
bismilli - 11 yıl Önce

para alamazsan 3yılda değil 33 yıldada bitmez


SIRADAKİ HABER