Bölgenin En Büyük Leylek Kolonisi Bismil'de

Bölgenin en büyük leylek kolonilerine sahip Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çok sayıda leylek yuvalarında kuluçkaya yattı.İlçe merkezine belediye tarafından yapılan leylek heykeli ise ilçeye yeni gelenler açısından Bismil'in tanıtımında...

Bölgenin En Büyük Leylek Kolonisi Bismil'de
Bölgenin en büyük leylek kolonilerine sahip Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çok sayıda leylek yuvalarında kuluçkaya yattı.

İlçe merkezine belediye tarafından yapılan leylek heykeli ise ilçeye yeni gelenler açısından Bismil'in tanıtımında önemli rol oynuyor. Heykelin üç etrafına ırgatta çalışan insanların ve kervanların figürleri kullanılırken, ilçe emniyet müdürlüğüne bakan tarafa ise Yunan mitolojisindeki adalet tanrıçasının figürünü kullanılmış. Dicle Nehri güzergahınca uzanan Diyarbakır-Bismil karayolunun üzerinde bulunan Yuvacık ve Köseli köyleri arasındaki 20 kilometrelik alanda, bu sezon 46 yuvadan 39'unun aktif durumda olduğunu belirten Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kılıç, "Leylekler Dicle Vadisi'nde yılan, ekili bulunan tarlalarda tarla faresi, kertenkele, toprak solucanı ve balıklarla besleniyor. Bu bakımdan çiftçiye de büyük bir yararı var" diye konuştu.

Şimdiye kadar kaydedilen en büyük leylek kolonisinin 30 çiftten oluştuğunu belirten Kılıç, çalışmasının sonuçlarını Avrupa'daki bilimsel kurumlara da gönderdiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2013, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER