Buğday Pazarında Hububat Alımları Başladı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan yeni buğday pazarında, hububat alımlarına başlandı.21 bin 500 metrekare kapalı alanda günde yaklaşık 500 ton civarında hububat sirkülasyonu yapılan yeni buğday pazarında 2013 hasat mevsimin açılmasıyla...

Buğday Pazarında Hububat Alımları Başladı
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan yeni buğday pazarında, hububat alımlarına başlandı.

21 bin 500 metrekare kapalı alanda günde yaklaşık 500 ton civarında hububat sirkülasyonu yapılan yeni buğday pazarında 2013 hasat mevsimin açılmasıyla birlikte başlayan hububat alımlarındaki fiyatlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Yeni buğday pazarında ürün alma noktasında bekleme olmaksızın herhangi bir sıkıntının olmadığını belirten buğday pazarı esnafı, hububat alım fiyatlarının bir önceki yıla göre çiftçilere avantaj teşkil ettiği ifade etti. Bu yılki rekoltenin yüksek oluşu nedeniyle gerek çiftçinin gerekse esnafın yüzünün güldüğünü belirten buğday pazarı esnaflarından Şaban Çetin, sert buğdayın 70 kuruş, yumuşak buğdayın 65 kuruş, arpanın 59 kuruş, mercimekin ise 1 lira 25 kuruştan alındığını söyledi. Yeni buğday pazarındaki fiyatların çiftçiler için cazip olduğunu vurgulayan Çetin, "Buğday pazarındaki fiyatlarda kesinti yapılmadığı için ofise göre çiftçiler açısından daha avantaj teşkil ediyor. Buraya ürünlerini getiren çitfçilerimiz beklemeden ve herhangi bir kesintiye uğramadan rahat bir şekilde ürünlerini satabiliyorlar” dedi.

Yeni buğday pazarında kantarda bekleme durumu olmaksızın ulaşımı kolay, geniş ve ferah bir ortamda rahat bir şekilde çalışma olanağı bulduklarını ifade eden buğday pazarı esnaflarından Reşit Polat ise, gerek çiftçilerin gerekse ilçe dışından gelen misafirlerinin buradan memnun bir şekilde ayrıldıklarını belirterek, hem mekan anlamında hem de ürün verimi açısından bu yıl çiftinin yüzünün güldüğünü vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER