Çermik'te Alt Ve Üst Yapı Çalışmaları

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2013 yılı yatırım programı çerçevesinde köylerin içme suyu ile yol çalışmaları devam ediyor.Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs ayı olağan genel kurul...

Çermik'te Alt Ve Üst Yapı Çalışmaları
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2013 yılı yatırım programı çerçevesinde köylerin içme suyu ile yol çalışmaları devam ediyor.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs ayı olağan genel kurul toplantısında köy muhtarlarıyla bir araya gelen ve 2013 yılı yatırım programı hakkında köy muhtarlarını bilgilendiren Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, içme suyu sıkıntısı olan köyler ile yol sıkıntısı olan köylerde çalışmalara başlamak için ihalelerin yapılmaya devam ettiğini belirterek, 2013 yılı yatırım programı kapsamında programa alınan köylerde su sıkıntısını ve yol sıkıntısını bir an önce gidereceklerini söyledi. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, yaklaşık 8 aydan beri Çermik’te görev yaptığını, 2013 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs ayı olağan genel kurul toplantısında köy muhtarlarıyla bir araya geldiklerini kaydederek, KÖYDES programı çerçevesinde Çermik’te 527 kilometre yol ağı olduğunu, ilk etapta 2013 yılı içerisinde 180 kilometre stabilize yol çalışması yapacaklarını ifade etti. Köylerin içme suyu sorununa değinen Kaymakam Batmaz, su sıkıntısı olan köylerde sondaj çalışmalarının yanı sıra içme suyu şebekesinde ve depolarında sorun olan köylerde ise şebeke ıslahı ve depo sorunlarını çözeceklerini belirtti. Köylerin içme suyu sorununun yanı sıra hayvan içme suyunu karşılamak için göletler ve yalaklar yapılacağını kaydeden Kaymakam Batmaz, ilçe genelinde 26 köye gölet yapma talebi bulunduğunu 2013 yılı içerisinde 8 köye gölet yapılacağını ve 645 metre ise hayvan sulaması için yalak yapılacağını bildirdi. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, ödenek bulunması halinde nüfusu en fazla olan köylerden başlayarak kanalizasyon sorununu da çözmeye çalışacaklarını ifade etti.

Yatırım noktasında 2013 yılının Çermik için iyi bir yılı olacağını anlatan Kaymakam Batmaz, Çermik Kale Barajı'nın ilçeye mutlaka yapılacağını ve bundan kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini belirterek, barajın yapılmasıyla Çermik’te 126 bin dönüm arazinin sulanacağını vurguladı.

Daha sonra köy muhtarlarından köyleriyle ilgili sorunları dinleyen Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, 2013 yılı hizmet programını çıkardıklarını bu program çerçevesinde köy yolları ve içme suları çalışmalarını bir an önce başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER