Dü Öğrencileri Köy Okuluna Yardım Amaçlı Kermes Düzenledi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Diyarbakır Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri tarafından kermes düzenlendi.Pozitif Düşünenler Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen kermeste aileler tarafından yapılan yemekler katılımcıların beğenisine...

Dü Öğrencileri Köy Okuluna Yardım Amaçlı Kermes Düzenledi
Dicle Üniversitesi (DÜ) Diyarbakır Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri tarafından kermes düzenlendi.

Pozitif Düşünenler Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen kermeste aileler tarafından yapılan yemekler katılımcıların beğenisine sunuldu. Daha önce köy okullarını yeşillendiren kulüp öğrencileri kermesten elde edilen gelirle, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki köy okulunun onarımını yapacak. Pozitif Düşünenler Kulübü aktivistleri tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki köy okulu için kitap kampanyası başlatıldı. Öğrencilerinin çalışmalarından çok mutlu olduğunu ifade eden öğretim görevlisi Mehmet Tugay, "Öğrencilerimiz ile birlikte köy okullarının sağlıklı eğitim verebilmesi için çabalıyoruz. Öğrencilerimizin aktif çalışması sonucunda yapılan kermes'ten elde edilen gelirleri, Köy okullarının onarımı için kullanacağız" dedi.

Kitap kampanyası ile köy okullarındaki öğrencilerin sağlıklı eğitim alabilmesi için çabaladıklarını ifade eden öğretim görevlisi Serdar Güneli, "Maalesef sadece Çınar'da değil, çoğu köy okulumuzda kütüphane yok. Bunun için öğrencilerimiz ile birlikte elimizden geldiğince köy okullarına kitap ve maddi yardımlarda bulunacağız bu çalışmalara aktif bir şekilde katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, kermesin ardından davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER