Ergani'de Bölgede İlk Kez Uygulanan Yöntem İle Karın Fıtığı Ameliyatı Yapıldı

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde, bölgede ilk kez uygulanan bir yöntemle karın fıtığı ameliyatı gerçekleştirildi.Karın fıtığı ameliyatında Türkiye’de bugüne dek sadece 60 hasta üzerinde uygulanan 'Karın Fıtığında...

Ergani'de Bölgede İlk Kez Uygulanan Yöntem İle Karın Fıtığı Ameliyatı Yapıldı
Diyarbakır'ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde, bölgede ilk kez uygulanan bir yöntemle karın fıtığı ameliyatı gerçekleştirildi.

Karın fıtığı ameliyatında Türkiye’de bugüne dek sadece 60 hasta üzerinde uygulanan 'Karın Fıtığında Katmanlara Ayırma Yöntemi' ile yapılan cerrahi operasyon, 60 yaşındaki bir hasta üzerinde bölgede ilk kez Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sercan Büyükakıncak tarafından Ergani Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Daha önce karın fıtığı şikayetiyle 6 kez ameliyat masasına yatan 60 yaşındaki Mehmet Akyüz, Ergani Devlet Hastanesi'nde geçirdiği başarılı bir cerrahi operasyonla sağlığına kavuşurken, hastanın karnından daha önceki ameliyatlar sırasında unutulmuş 4 santimetre çapında cerrahi malzeme çıkartıldı. Ergani Devlet Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Sercan Büyük Büyükakıncak, bölge hastanelerinde daha önce hiç uygulanmamış bu yöntemle 60 yaşındaki Mehmet Akyüz’ü ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu. Karın fıtığının cerrahi tedavisinde uygulanan diğer cerrahi yöntemleri, kendisinin uyguladığı katmalara ayırma yöntemiyle kıyaslayan Op. Dr. Sercan Büyükakıncak, diğer yöntemlerle uygulanan ameliyatlarda karın içi basıncı oluştuğunu, karın içi basıncı oluşunca da hastada solunum sıkıntısı, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında bozulmalar olabildiğini söyledi. Op. Dr. Büyükakıncak, kendisinin uyguladığı karın fıtığında katmanlara ayırma yöntemiyle gerçekleşen cerrahi operasyon sonrasında, diğer yöntemlerle yapılan ameliyatlar sonrasında oluşan bu olumsuz etkilerin oluşmadığını ve özellikle hastanın anatomik olarak kısa sürede sorunsuz bir şekilde sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.

Daha önce geçirdiği cerrahi operasyonlar sonrasında hayatının olumsuz etkilendiğini belirten hasta Mehmet Akyüz, "Karın fıtığı rahatsızlığım nedeniyle defalarca ameliyat oldum. Önceki ameliyatlarda karnımda malzeme unutmuşlar. Bunu geçirdiğim son ameliyat sonrasında öğrendim. Sağlığım ve psikolojim bozulmuştu. Dr. Sercan Bey ve ekibinin özel bir yöntemle gerçekleştirdiği ameliyatla eski sağlığıma kavuştum. Beni önce Allah, sonra da Sercan Bey kurtarmıştır. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2013, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER