Foseptik Çukuruna Giren 7 Kişi Bayıldı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Güllük köyünde, tıkanan boruların onarımı için foseptik çukuruna giren 7 kişi, metan gazından etkilenerek baygınlık geçirdi.Kulp'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Güllük köyünde...

Foseptik Çukuruna Giren 7 Kişi Bayıldı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Güllük köyünde, tıkanan boruların onarımı için foseptik çukuruna giren 7 kişi, metan gazından etkilenerek baygınlık geçirdi.

Kulp'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Güllük köyünde oturan Fehmi Polat, Zeki Polat, Musa Yıldız, Ferit Ertaş, Mehmet Yıldız Ümit Yıldız ve Zahir Yıldız, tıkanan boruları açmak için foseptik çukuruna girdi. Çukura ilk giren Fehmi Polat’ın çıkmaması üzerine Zeki Polat ve Musa Yıldız da foseptik çukuruna girdi. Ardından onların da çıkmaması üzerine Ferit Ertaş, Mehmet Yıldız, Ümit Yıldız ve Zahir Yıldız adlı köylüler de arkadaşlarına bakmak için çukuru girdi. Foseptik çukuruna giren 7 kişinin uzun süre çıkmadığını fark eden bir kız çocuğu, köylülere haber verdi. Olay yerine giden köylüler, çukurda metan gazı yoğunluğundan dolayı baygınlık geçiren 7 kişiyi çıkardı. Ambulanslarla Kulp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 7 kişi, buradan Diyarbakır'a sevk edildi. Metan gazından etkilenen 7 kişinin tedavisi Diyarbakır'da sürüyor.

Köy Muhtarı Mehmet Yıldız, yaptığı açıklamada, tıkalı boruların değişimi için foseptik çukuruna inen köylülerin baygınlık geçirdiğini belirterek, “Kendi imkanlarımızla zor şartlar altında yaptığımız çalışmalar sonucunda hepsini çukurdan çıkardık ve ambulansların gelmesiyle Kulp Devlet Hastanesi'ne götürülen 7 kişiden 5'i karayoluyla, birisi ise helikopterle Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER