Hz. Adem'in Torunu Enüş Peygamber'in Kabrinin Hali İçler Acısı

Diyarbakır'da bulunan Hz. Adem'in (as) torunu Hz. Enüş Peygamber'in kabrinin hali içler acısı.

Hz. Adem'in Torunu Enüş Peygamber'in Kabrinin Hali İçler Acısı
Diyarbakır'da bulunan Hz. Adem'in (as) torunu Hz. Enüş Peygamber'in kabrinin hali içler acısı. Ergani ilçesinin Otluca köyündeki mezarın taşları bakımsızlıktan dökülürken türbe duvarlarına yıkılmış halde. Peygamber kabrini ziyaret eden vatandaşlar ise abdest alacak yer bulamıyor. Yıllardır bakımsız kalan Peygamber Türbesi'ne yabani hayvanların yuva yaptığını belirten Otluca köyü muhtarı Mahmut Şahin, "Yıllardır başvurmadığım kurum kalmadı. Allah rızası için peygamber kabrine sahip çıkın." diyor.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan Otluca köyündeki Hz. Enüş peygamberin kabrini görenlerin yüreği burkuluyor. Mezarın bulunduğu köyün içindeki türbeyi ziyaret edenler büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Çevresi duvarla örülmüş ve ziyaret denilen yerde bulunan kabrin çevresinde abdest alınacak doğru dürüst bir yer yok. Köy halkının kendi imkanıyla yaptığı abdest yeri ise yakılmaya yüz tutmuş. Mezarın içinde bulunduğu türbe ile halkın dua etmesi için yapılan odanın duvarları nemden dökülmüş. Kabrin çevresinde duvarlar sıvası dökülmüş taban kısmında ise büyük çatlaklar meydana gelmiş. Kabrin dış duvarları ise briketten olduğu için yılanların kuşların yuva yaptığı mekan haline gelmiş. Yağışlı günlerde peygamber kabrinin sular altında kalmaması için halkın kendi olanaklarıyla yaptığı üst kısmın ise bölümü yıkılmış halde.

Otluca köyü muhtarı Mahmut Şahin, Hz. Enüş Peygamber'in kabrinin restore edilmesi için çok sayıda kuruma başvurduğunu ancak bir netice alamadığını söylüyor. Kabrin olduğu yerin daha önce özel mülkiyette bulunduğunu belirten Şahin, peygambere sahip çıkılması için bu yeri özel mülkiyetten çıkardıklarını belirtiyor. Buna rağmen kimsenin peygamber kabriyle ilgili bir çalışma yaptığını anlatan Şahin, "3 yıl önce Engani Kaymakamlığı tarafından türbenin çevre düzenlemesi yapıldı. Ancak türbenin ciddi bir onarıma ihtiyacı var. 15-20 yıl önce kendi çabalarımızla türbenin badanası yaptık, elden geçirdik. Bunun dışında türbe hiçbir onarımdan geçirilmemiştir. Devletin hiçbir yetkili organı buraya sahip çıkmamış, türbe kendi kaderine terk edilmiştir." diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2013, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER