Kale Barajı'nda Sona Yaklaşılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde devam eden Kale Barajı proje çalışmalarının 2011 yılında tamamlanmış...

Kale Barajı'nda Sona Yaklaşılıyor
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde devam eden Kale Barajı proje çalışmalarının 2011 yılında tamamlanmış olduğunu ve jeoloji planlama raporunun onaylandığını belirterek, 2013 yılı içerisinde barajın temelinin atılacağını söyledi.

Çermik Kale Barajı'nın 6 bin 300 metre sitünel olmak üzere isale hattı uzunluğunun 26 bin 500 metre olduğunu belirten Beyaz, bu projenin tamamlanması ile birlikte bölgede 62 bin dönüm pompalama ve 63 bin dönüm cazibe ile yaklaşık 126 dönüm sulu tarım yapılabilineceğini belirtti. Mine Lök Beyaz, bölgede sol sahil pompaj ile; Malköy ,Akkoyunlu, Yukarı ve Aşağı Taşmalı, Çakırtaş, Çakmak, Selman, Halovak, Çakırfakir, İnce Hıdır ve Karabağ köylerini kapsamakta olduğunu, sağ sahil sulama ile; Kırmatepe, Kızılçubuk, Hazin, Hırbelek köylerini kapsayacağını dile getirdi. Beyaz, Çermik Kale Barajı yapımının ertelenmesinin söz konusu olmadığını, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşme sonucunda Çermik Kale Barajı'nın temelinin 2013 yılı içerisinde atılacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER