Karakol Protestosunda Ölen Şahıs Toprağa Verildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Kayacık karakolunun ek binasının yapımını protesto edilmesinde yaşanan arbedede hayatını kaybeden Medeni Yıldırım toprağa verildi.Lice ilçesi Kayacık köyünde bulunan jandarma karakoluna ek bina yapılmasını...

Karakol Protestosunda Ölen Şahıs Toprağa Verildi
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Kayacık karakolunun ek binasının yapımını protesto edilmesinde yaşanan arbedede hayatını kaybeden Medeni Yıldırım toprağa verildi.

Lice ilçesi Kayacık köyünde bulunan jandarma karakoluna ek bina yapılmasını protesto gösterisi düzenleyen göstericilerle karakola molotof ve ses bombalarıyla saldırmasının ardında askerlerin açtığı uyarı ateşinden sonra yaşanan arbedede Medeni Yıldırım hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı. Yıldırım’ın cenazesi BDP tarafından kitlesel katılımla toprağa verildi. Bayramoğlu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardında Yeniköy mezarlığına kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Ayla Akat, İdris Baluken ve kalabalık bir grup katıldı. Sloganlar eşliğinde mezarlığa kadar yapılan yürüyüşte polis ekiplerinin olmaması dikkat çekti. Kalabalığın, 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı civarına geldiği esnada olası bir provokasyonu önlemek için bazı BDP’liler kalkanlık yaptı. Olaysız geçen yürüyüşün ardından Medeni Yıldırım’ın cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda sevdikleri tarafından gözyaşları eşliğinde toprağa gömüldü.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2013, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER