Kooperatifçiler Yolu Trafiğe Kapattı

Ergani-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığı yapan 5 No'lu Minibüs Kooperatifi, ilçedeki 13 No'lu Minibüs Kooperatifi'nin, İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karara uymamasını protesto etti.Milli Egemenlik ve Ziya Gökalp Caddesi’ni 1 saat...

Kooperatifçiler Yolu Trafiğe Kapattı
Ergani-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığı yapan 5 No'lu Minibüs Kooperatifi, ilçedeki 13 No'lu Minibüs Kooperatifi'nin, İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karara uymamasını protesto etti.

Milli Egemenlik ve Ziya Gökalp Caddesi’ni 1 saat trafiğe kapatan kooperatif üyeleri, minibüs kooperatiflerin karara uymasını istedi. Kısa bir süre önce İl Trafik Komisyonu, Ergani ilçesinde yolcu taşımacılığı yapan belediye ile 5 ve 13 No’lu minibüs kooperatiflerinin toplama yerinin ilçe garajı olarak belirledi. Karara, sadece Ergani Belediyesi uyarken, 5 No'lu Minibüs Kooperatifi konuyu yargıya taşıdı. Bu sırada, 5 No’lunun şehir merkezinden yolcu taşımacılığına devam etmesi üzerine 13 No'lu minibüs kooperatifi de İlçe Trafik Komisyonu'nun kararı olmadan ilçe merkezinde yer kiralayarak, burada yolcu taşımacılığı yapmaya başladı. Bunun üzerine 5 No'lu Minibüs kooperatifi, protesto gösterisi yaptı. Milli Egemenlik ve Ziya Gökalp Caddesi’ni bir saat trafiğe kapatan kooperatif üyeleri, herkesin bu karara uymasını istedi. Kendilerine haksızlık yapıldığını savunan 5 No'lu Minibüs Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şeyhmus Orak, "1988 yılından buyana ilçe merkezindeki güzergahımız bellidir. İlçe Trafik Komisyonu'nun aleyhimize almış olduğu karar ise şuanda yargıdadır. Kaymakamlık mahkeme kararı belli olmadan emniyeti üzerimize göndererek araçlarımıza ceza kestiriyor. 13 No'lu kooperatife ses çıkartmayan polis, bizim minibüslere binlerce lira ceza kesiyor. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Aksi takdirde çok kötü sonuçlar ortaya çıkacaktır" dedi.

Yapılan görüşmeler sonucu eylem sona ererken, kooperatif üyelerinden bazıları İlçe Emniyet Müdürü Erkan Güneş ile görüştü.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER